Teston Esdasdsa
Image default
Sport

Van yoga je beroep maken

Wat is yoga

Veel mensen denken dat Yoga eigenlijk alleen maar een beetje rekken en strekken is en wat andere rare oefeningen op een matje die dan onder de arm mee wordt genomen naar de les. Dat is eigenlijk erg kort door de bocht. Daarnaast hoor je ook vaak dat Yoga een beetje zweverig kan zijn. Zo hoor je vaak dat Yoga voor balans zorgt, en dan balans tussen het lichaam en de geest. Dit klinkt allemaal misschien filosofisch of zweverig maar in de praktijk blijkt dit zeker te helpen. Met yoga doe je inderdaad oefeningen, zoals bepaalde strek en rekoefeningen maar daarnaast is de ademhaling ook erg belangrijk. Met yoga wordt de flexibiliteit van een persoon ook uitgedaagd, en kom je in houdingen die je normaal niet gewend bent en niet dagelijks gebruikt. Waarom zou je zulke houdingen en oefeningen gaan doen die je in het dagelijks leven niet nodig hebt? Op deze vraag wordt later antwoord gegeven.

Waarom yoga

Yoga is ten eerste belangrijk voor de gezondheid. Met yoga zorg je voor calorieën verbranden, dus voor afvallen. Verder zorgt het ook voor het verlagen van bloeddruk en tegengaan van rugklachten en heeft het ook een positief effect op het mentaal welzijn van de mens. Zeker in deze tijd met corona kunnen mensen wel iets gebruiken om wat stress weg te halen en om toch nog bezig te zijn. Veel mensen hebben een slecht beeld van Yoga maar dat komt vaak omdat dit door onwetendheid komt. Iedereen kan yoga doen, misschien niet elke oefening even goed maar dat maakt helemaal niet uit. Uiteindelijk wordt je er steeds beter in en ga je het steeds aangenamer aanvoelen.

Geld verdienen met yoga

Misschien doe je vanuit huis aan yoga of volg je bepaalde lessen en denk je bij die lessen dit zou ik zelf ook wel willen geven. Yoga lessen zijn op locatie te volgen vaak maar ook online kun je deze lessen volgen. Stel je wil dus gaan lesgeven in Yoga, dan is misschien een yoga docent opleiding online volgen wel iets voor jou. Met een opleiding volgen leer je buiten de oefeningen die je misschien kent veel meer dingen die te maken hebben met de beoefening van Yoga. Zo kan je met je passie voor yoga dus misschien docent worden en zelf online of op locatie lessen gaan geven aan mensen die dezelfde passie hebben, hoe vet is dat. Je kan bezig zijn met je passie en mensen betalen voor jou diensten. Win-win zou je zeggen.

 

Gerelateerde artikelen

EMS: een trainingsprogramma op basis van elektrische spierstimulatie

Thuis trainen zonder tijdsdruk met het EMS apparaat

Duikexpert of beginneling: een trimvest en een ademautomaat zijn in alle gevallen onmisbaar