Teston Esdasdsa
Image default
Bedrijven

Hoeveel lampen heb ik precies nodig? Op deze en veel meer vragen, geeft Led Design Holland antwoord!

Led Design Holland is niet zomaar een led-specialist. Het dienstenpakket van deze in Breda gevestigde firma bestaat uit:

– geven van vrijblijvend, gratis en persoonlijk advies over led in het algemeen en een lichtmanagementsysteem in het bijzonder;

– maken van lichtplannen in Datalux, een professioneel 3D lichtprogramma;

– voordelig inkopen van ledlampen;

– regelen van EIA 2021;

– installeren van armaturen;

– service achteraf indien nodig. 

Bij het kiezen uit alle led’s die tegenwoordig aangeboden worden, is het allereerst verstandig om na te gaan of het dimbare lampen moeten zijn. De dimfunctie is handig als u in een bepaalde ruimte het ene moment meer licht nodig heeft dan het andere. Neem een winkel. Op donkere, winterse dagen komt er minder daglicht binnen en zult u daar zelf voor moeten zorgen. Midden in de zomer doet u alleen ’s morgens en aan het eind van de middag de lamp aan, maar zeker niet op de hoogste stand. Of een lamp te dimmen is, staat vermeld op de verpakking. Koopt u een ledlamp online, kijk dan bij de specificaties.

Een tweede punt van aandacht is de fitting. De meeste kleine ledlampen hebben een E14-fitting: de 14mm schroefdraad, geschikt voor 230 Volt. De E27 led is de grote broer. Deze lampen met grote fittingen zijn geschikt voor vloerlampen, hanglampen, wandlampen et cetera. De GU10 lamp beschikt over twee pootjes, oftewel een bajonetsluiting. Dit geldt ook voor G9 led’s, alleen is de vorm anders. Er zijn ook speciale GU10 bajonet adapters waarmee G9 lampen in GU10 fittingen passen.

Als derde essentiële eigenschap van een ledlamp noemen we het energielabel. A++ is het meest duurzaam. Merken die standaard A++ ledlampen leveren, zijn onder meer Philips, Osram en Verbatim. Het van oorsprong Eindhovense Philips is een zeer betrouwbaar lampenlabel. Osram is een Duitse led-fabrikant die kwaliteit garandeert. Dit geldt evenzogoed voor het Japanse Verbatim.

 

https://www.leddesignholland.nl