Teston Esdasdsa
Image default
Sport

EMS: een trainingsprogramma op basis van elektrische spierstimulatie

Als u binnenkort gaat beginnen met een EMS fitness programma thuis is het belangrijk een aantal basisprincipes te kennen. We leggen ze graag uit!

Allereerst: wat is EMS precies? EMS is een trainingsprogramma op basis van elektrische spierstimulatie. U draagt een pak met daarin een twaalftal elektrodeparen die verbonden zijn met een extern kastje. De elektroden ontvangen elektrische impulsen van het kastje en die gaan door de huid heen naar uw spieren. De spieren worden geactiveerd; ze spannen zich aan dankzij de impuls en ontspannen daarna weer tot de volgende impuls. De frequentie en de snelheid van de stroomstootjes kunt u zelf bepalen.

Is trainen met EMS veilig, effectief en niet gevaarlijk?

Een logische vervolgvraag is of het allemaal wel veilig is. Jazeker is het antwoord. De techniek wordt al meer dan 50 jaar toegepast door fysiotherapeuten en ook door andere artsen in ziekenhuizen en klinieken. EMS helpt verzwakte spieren sterker te maken. Tegenwoordig geldt EMS ook als volwaardige work-out methode. Met name het innovatieve EMS-pak heeft daaraan bijgedragen.

Is een elektrostimulatie work-out echt effectief? Ook deze vraag kunnen we met een volmondig ‘ja’ antwoorden. Er is veel onderzoek naar gedaan en EMS werkt. Het meest effectief is EMS in combinatie met andere, gezonde maatregelen. Denkt u dan aan:

-meer bewegen op een dag zoals wandelen, fietsen, traplopen et cetera;
-regelmatig intensieve oefeningen doen (sit-ups en squats);
-gezonder eten.

Een vraag die veel beginners stellen: is het niet gevaarlijk? Nee, een EMS training is veilig. Ook nu verwijzen we naar studies die gedaan zijn en die nauwelijks tot geen bijwerkingen laten zien. Wel een punt van aandacht: als u bepaalde huidproblemen heeft of last van uw hart dan adviseren we voor de zekerheid met uw arts te overleggen. Hij of zij kan u vertellen of een EMS trainingsprogramma in uw situatie wel of niet aan te bevelen is.

Bent u naar aanleiding van het bovenstaande geïnteresseerd in EMS? Op www. stimawell.com/nl staat veel aanvullende informatie. Wij wensen u alvast heel veel plezier en succes met de EMS trainingen!

 

https://www.stimawell.com/nl-nl

Gerelateerde artikelen

Van yoga je beroep maken

Duikexpert of beginneling: een trimvest en een ademautomaat zijn in alle gevallen onmisbaar

Thuis trainen zonder tijdsdruk met het EMS apparaat