Teston Esdasdsa
Image default
Sport

EMS training: Efficiënt en effectief trainen met EMS trainers

EMS, of elektrische spierstimulatie, is een revolutionaire workoutmethode die steeds populairder wordt in Nederland. Met slechts 2 keer 20 minuten training met EMS kun je hetzelfde resultaat behalen als 3 tot 4 uur traditioneel sporten. Daarnaast is EMS geschikt voor verschillende bewegingsvormen en versterkt het het metabolisme, waardoor de training intenser en doelgerichter wordt. Een baanbrekend concept binnen EMS training is het SYMBIONT concept, ontwikkeld door het gerenommeerde Duitse bedrijf Schwa-Medico, dat al jaren EMS producten levert voor ziekenhuizen en thuisgebruik. Met individuele en medisch gevalideerde programma’s voor spierstimulatie en ontspanning, automatische programma aanbevelingen en analyses van lichaamsfunctioneren, biedt SYMBIONT maximale flexibiliteit en efficiëntie. Het is dan ook geen verrassing dat SYMBIONT de innovatieprijs op de FIBO-beurs in Keulen heeft gewonnen en veel gebruikt wordt in EMS sportscholen. Benieuwd naar EMS training, EMS in de sportschool en de voordelen? Lees verder om meer te ontdekken!

Wat is het SYMBIONT concept?

EMS, of elektrische spierstimulatie, biedt vele voordelen als workoutmethode. Een van de voordelen is dat een EMS workout sneller resultaat oplevert. Daarnaast is EMS geschikt voor diverse bewegingsvormen, zoals yoga, cardio, krachttraining en fitness. Het SYMBIONT concept is gebaseerd op jarenlange ervaring en combineert gezondheids- en trainingswetenschap. Het biedt individuele en medisch gevalideerde programma’s voor spierstimulatie en ontspanning, evenals automatische programma aanbevelingen en analyses van lichaamsfunctioneren. SYMBIONT bestaat uit een EMS sport pak, een EMS apparaat en een app om de gegevens te lezen en in te voeren. Het pak en apparaat zijn draadloos te integreren en bieden maximale flexibiliteit en efficiëntie. EMS stimulatie activeert ook diepe spierlagen die moeilijk te activeren zijn met conventionele oefeningen, en bevordert de doorbloeding. 

Wat is EMS training en wat zijn de voordelen van EMS training?

EMS training, ook wel bekend als Electro Muscle Stimulation training, is een nieuwe vorm van training die steeds populairder wordt in Nederland. Zowel sporters als sportscholen maken steeds vaker gebruik van EMS trainers. Bij EMS training draagt de sporter een speciaal EMS-pak met elektrische-stimulatietherapie en droge elektroden die laag- en middenfrequente impulsen geven. Het EMS-pak communiceert met het EMS Smart Body Device, dat de data analyseert en trainingsaanbevelingen doet. EMS training is zeer efficiënt en levert dezelfde resultaten op als een reguliere workout, maar in veel kortere tijd. Met ondersteuning van EMS trainers duurt een workout bijvoorbeeld slechts 20 minuten, in plaats van anderhalf uur. EMS training heeft verschillende voordelen, waaronder het verbeteren van de houding en het bewustzijn van het lichaam, het effectief trainen van moeilijk bereikbare spiergroepen en het verminderen van blessures en gewrichtspijn. Daarnaast kan EMS training helpen bij vetverbranding op specifieke locaties. Het SYMBIONT EMS-systeem is een geavanceerd systeem dat wordt ingezet door therapeuten, studio’s en EMS trainers om gezondheid en fitness te verbeteren. In Nederland groeit de vraag naar EMS training en worden steeds meer instructeurs opgeleid tot EMS trainers.

https://www.symbiont360.com/nl