Teston Esdasdsa
Image default
Sport

Welke symptomen hebben een tennisarm?

Heb je last van een tennisarm? Dan kun je de volgende symptomen herkennen: een zwelling aan de zijkant van de elleboog, uitstralende pijn naar de hand en arm, verminderde kracht in de arm en moeite met bepaalde bewegingen. In dit artikel bespreken we wat tennisarm is, wat de oorzaken ervan kunnen zijn en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Tennisarm, wat is het?

Tennisarm, ook bekend als ‘epicondylitis lateralis’ of ‘carpaal tunnel syndroom’, is een aandoening waarbij je last krijgt van pijn in de arm. Deze pijn ontstaat doordat de pezen en spieren rondom de elleboog overbelast raken. tennisarm komt vooral voor bij mensen die regelmatig tennis spelen, maar ook andere racket- of polsgebonden sporten kunnen ervoor zorgen dat je ermee te maken krijgt. Het is een aandoening die vooral voorkomt bij mensen tussen de 40 en 60 jaar, maar ook jongeren kunnen er last van krijgen.

Tennisarm, wat zijn de symptomen?

De symptomen van tennisarm kunnen in ernst variëren. Soms is de pijn zo hevig dat je arm uit de kom gaat of dat je geen gewicht meer kan tillen. In andere gevallen is de pijn minder hevig en voelt het alsof je arm vastzit. De volgende symptomen kunnen wijzen op tennisarm:

– Een zwelling aan de zijkant van de elleboog

– Uitstralende pijn naar de onderarm, pols en hand

– Je hebt moeite bij het dichtknijpen van de hand of bij het draaien van je onderarm

– Krachtverlies in je arm

Als je één of meerdere van deze symptomen ervaart, is het verstandig om naar een arts te gaan. tennisarm is namelijk een aandoening waarbij veel verschillende oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen. Soms kan tennisarm ook wijzen op andere aandoeningen, zoals artrose of een hernia. Daarom is het belangrijk om een arts te consulteren die je kan helpen om de oorzaak van je klachten vast te stellen.