Teston Esdasdsa
Image default
Bedrijven

Help vogels doormiddel van een vogelhuisje

Het hele jaar door bezoeken vogels jouw tuin om te zoeken naar voer. Tijdens de herfst en winter hebben ze extra voeding nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Hierbij hebben ze soms wat hulp nodig. Je kan bijvoorbeeld vogels voeren, drinkwater aanbieden en een veilig plekje geven door bijvoorbeeld een nestkastje op te hangen. Hoe kan je dit doen en waar moet je opletten?

 

Nestkastje met voeding

Buitenvogels halen ook in de winter voeding uit de natuur. Maar helaas is de voeding tijdens de winterperiode schaarser dan in de lente of in de zomer. Je kan ze een beetje helpen door ze te voeden. Vogels eten veel en houden van een veelzijdig menu. Je kan ze bijvoorbeeld zaden, pinda’s en vetbollen, rozijnen en fruit geven. Maar let op dat je vogels geen vloeibaar vet of zoute producten geeft. Dit is niet gezond en kan zelfs gevaarlijk voor ze zijn. De beste manier is om de voeding op verschillende plaatsen in de tuin te leggen. Strooi wat voederzaad in een vogelhuisje en hang een vetbol aan een nestkastje. Er zijn genoeg winkels die deze spullen verkopen en er zijn genoeg leuke manier om de voeding uit te stallen voor de vogels. Daarnaast is er ook een uitgebreid assortiment aan vogelhuisjes wat in jouw tuin past.

 

Extra verwennen

Voornamelijk vetbollen zijn erg geschikt voor in de winterperiode. Ze leveren veel energie aan de vogels wat ze hard nodig hebben tijdens dit seizoen. Ook pinda’s zijn een goede aanvulling op het winter-menu. Zonnebloempitten zijn toch wel de favoriet bij de meeste tuinvogels. De pitten zijn erg vetrijk. Als je fruit wilt geven dan kan je dit beter in een groter stuk geven zodat de vogels erin kunnen pikken. Ze kunnen zich al snel verslikken in kleinere stukken. Je kan de vogels nog extra verwennen door het ophangen van een nestkastje. Als je in de herfst al het vogelhuisje ophangt, kunnen de vogels hier alvast aan wennen. In de winter doen ze hierin graag een dutje. Ze bieden in de winter bescherming tegen kou, regen en sneeuw.  

https://vogelvoerkopen.nl/

Gerelateerde artikelen

Verlichte doosletters

Haal het maximale uit je luchtkoeler

De beste taxi centrale ligt in Maasland.