Teston Esdasdsa
Image default
Bedrijven

Werken in je eigen moestuin kan ontspannend zijn

Een eigen moestuin waar je vooral bij lekker weer in kan wroeten is ontzettend populair geworden. Menig moestuin eigenaar heeft absoluut geen groene vingers, maar het schijnt ontspannend te werken als je bezig bent met het kweken van je eigen groenten, fruit en kruiden. Dit hangt tevens samen met het beter denken aan ons milieu en het klimaat. Er is een bepaalde mate van bewustwording wat onze aarde betreft. Dit uit zich in het kiezen voor meer duurzaamheid en onder die categorie valt de moestuin uiteraard. Aangezien de voedingsbodem op aarde steeds meer en meer uitgeput wordt en de prijzen maar blijvend stijgen continu, kun je beter zelf zorgen voor je eigen groentes en fruit. Daarnaast worden er steeds meer pesticiden ingezet en deze vorm van gif zal je gezondheid op de lange termijn schaden. Kijk dus vooral of je het voor elkaar kunt krijgen om een stuk grond te huren en lekker te tuinieren.

De pluspunten van het hebben van een moestuin

Verse dille, tijm, rozemarijn, peterselie en veel meer kruiden die je lekker kunt plukken uit je eigen moestuintje. Het klinkt voor veel mensen als een droom. Een moestuin die je ook wel volkstuin noemt, heeft erg veel goede kanten. Zo bespaar je ontzettend op je kruiden, groenten en fruit. Alles in de winkel wordt stukken duurder, dus is het goedkoper om zelf te kweken wat je wilt. Je kunt echt allerlei soorten groenten en fruit kweken. Verse dille is heerlijk, maar wat dacht je bijvoorbeeld van verse sla, radijsjes, worteltjes, aardbeien, blauwe besjes, meloenen, tomaatjes en veel meer? Het milieu kun je op deze manier een plezier doen. Je werkt namelijk niet met plastic en er is geen sprake van transport op welke manier dan ook. Groenten en fruit worden natuurlijk nog steeds flink verpakt in veel plastic. De smaak van je zelfgekweekte fruit en groentes is daarnaast niet te vergelijken met wat je uit de winkel haalt. Je eigen moestuinproducten zullen veel verser en intenser smaken. De producten bevatten veel vitamines en mineralen.

Experimenten met koken

Een eigen moestuintje hebben is een reden om de fanatieke hobby-kok in jezelf los te laten. Experimenteer lekker met je verse groentes en maak een prachtige maaltijd voor je gezin of vrienden. Natuurlijk wel met je zelf geplukte kruiden. De producten zijn vaak zo smaakvol en mooi dat je maar weinig ervaring hoeft te hebben en amper bereidingstechnieken hoeft toe te passen om heerlijke gerechten op tafel te toveren.

https://bramfreshfood.nl/product/verse-dille/