Teston Esdasdsa
Image default
Bedrijven

Overlast door afval verandert het straatbeeld

Je hebt er vast weleens mee te maken gehad of je eraan geïrriteerd: rondslingerend afval. Doordat men veelvuldig overvolle vuilniszakken dumpt, kunnen kraaien genieten van hun maaltje. Of wat dacht je van oude meubels die je zomaar buiten tegenkomt of overvolle papierbakken? Het zorgt voor een ietwat treurig en rommelig straatbeeld. De stank ruik je vaak al van meters ver, om nog maar te zwijgen over de hygiëne. Deze vorm van overlast kun je aankaarten via een online formulier. Je maakt dan melding en kunt aangeven wat de huidige stand van zaken is. Tevens kun je aangeven waar de overlast zich op dat moment bevindt. Er wordt op het formulier onderscheid gemaakt tussen vervuiling of afval én de melder kan een foto uploaden als diegene dat wenselijk acht.

Welke situaties vragen om een melding?

Sommige situaties zijn echt onaanvaardbaar en vragen om een melding. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het afval niet is opgehaald. Tevens kun je het melden als afval op de verkeerde dag is buitengezet. Daarnaast kun je een zoekmachine als Google raadplegen als je wilt uitzoeken welke oplossing jouw gemeente aandraagt wat betreft grofvuil. Zoektermen als ‘grofvuil Katwijk’ laten allerlei opties zien in jouw stad. Met name steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kampen met rondslingerend afval in allerlei vormen. Dit zorgt vrij snel voor een oncontroleerbare puinhoop. Het effectief bestrijden van afval begint dan ook bij jezelf. Gebruik zoektermen zoals ‘grofvuil Katwijk’ of bel je gemeente zodra je overvolle prullenbakken/containers ziet.

Het grofvuil laten ophalen

Elke gemeente gaat anders te werk als het gaat om het ophalen van grofvuil. Zoektermen als ‘grofvuil Amsterdam’ of ‘grofvuil Katwijk’ bijvoorbeeld laten je in een oogopslag zien welke opties er zijn. Je zou naar een milieustraat kunnen gaan met het grofvuil. Meestal kost dit niet zoveel. Een andere optie is een afspraak inplannen om het grofvuil op te laten halen. In principe is dit bijna altijd gratis.

Een schone wereld begint bij jezelf

We hopen nog lang te mogen doen met onze mooie aarde. Daarom begint een schoon straatbeeld en daarmee een schone wereld bij jezelf. Het is goed om je in te zetten voor het milieu. Zoek daarom zo snel mogelijk contact met de gemeente zodra je vervuiling en rondslingerend afval tegenkomt buiten.

Woon je niet in Katwijk, maar ben je wel op zoek naar een container? Geen paniek, want Afvalcontainers VLK levert namelijk ook containers in Warmond, Scheveningen en Sassenheim. 

https://www.afvalcontainersvlk.nl/container-huren-katwijk/