Teston Esdasdsa
Image default
Bedrijven

Het inrichten van een werkplek voor werknemers

Als eigenaar van een bedrijf die in een sector zit waar veel mensen achter een computer zitten, is het belangrijk dat u nadenkt over de werkplek waar de werknemers vele uren moeten maken. Als eigenaar wilt u dat het werk goed wordt gedaan, de productiviteit hoog is en dat uw werknemers tevreden zijn. Dit alles kunt u verbeteren door een goede werkomgeving in te richten. Het inrichten van een werkplek klinkt makkelijk, maar er zijn een paar zaken waar u toch op moet letten. Verder is te lezen wat deze zaken zijn.

Bureau

Ten eerste moet er een bureau komen voor de werknemer. Een bureau is heel belangrijk. Hier moet uiteindelijk op gewerkt worden, dit betekent dat er een beeldscherm, toetsenbord, muis en overige ruimte moet zijn om te werken. Natuurlijk ligt de grootte van het bureau ook aan de grootte van het kantoor. Wel wordt aangeraden om ruimte te maken voor de individuele werkplek van iemand. Daarnaast wordt ook aangeraden om een verstelbaar bureau aan te schaffen. Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van flexwerkplekken en zitten mensen dus steeds ergens anders. Het is voor de zithouding en het comfort wel zo fijn dat het bureau goed is voor de lichaamsbouw van de desbetreffende persoon. Een verstelbaar bureau is helaas vaak wel duurder dan en bureau, maar biedt daarbij wel voordelen voor de gezondheid. Bij een verstelbaar bureau heeft u wel overige opbergruimte nodig, deze zitten vaak niet bij het bureau.

Bureaustoel

Naast het bureau is een ander essentieel onderdeel, de bureaustoel. De bureaustoel is zeer belangrijk voor de werknemers. Hier zitten mensen vele uren op een dag op, en dan is het wel belangrijk dat mensen een goede zithouding hebben en geen gezondheidsproblemen krijgen. Een goede bureaustoel zorgt ook voor minder verzuim. Weinig verzuim wilt u natuurlijk als eigenaar van een bedrijf. Een tip is om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Deze stoelen zijn perfect voor het lichaam en bieden veel comfort. Deze stoelen zijn op veel manieren verstelbaar.

Beeldscherm

Een beeldscherm is erg belangrijk. Vooral de afstand van het beeldscherm naar de zitplaats van de werknemer. De werknemer moet het goed kunnen zien, zonder dat het schade oplevert aan de ogen. Ook is het handig om een dubbelscherm of een monitorarm aan te schaffen. Ook voor mensen met een laptop is het handig om een houder aan te schaffen.

Toetsenbord en muis

Een goede muis en toetsenbord kunnen ook van belang zijn. Misschien heeft u er wel is van gehoord, de term muisarm. Dit is weer een van die gezondheidsproblemen die zich voor kunnen doen bij mensen die veel achter een scherm zitten voor het werk. Er zijn bepaalde muizen die speciaal gemaakt zijn voor een goede houding. Ook is het handig om tegen de werknemers te zeggen dat zij regelmatig moeten wisselen van hand. Dit klinkt lastig, maar een beetje oefenen en een werknemer kan dat ook. Een toetsenbord moet groot genoeg zijn, en ook een draadloos toetsenbord is een aanrader. Zo kan de werknemer zelf kiezen waar hij of zij het toetsenbord wil neerzetten.

Werksfeer

Ook is het belangrijk om te zorgen voor een goede sfeer. Dit kan al zijn door ergens een plantje neer te zetten, iets op de muur te plaatsen of opties te geven om even de benen te strekken. Een goede werksfeer heeft ook te maken met collega’s, dus kijk ook naar andere mogelijkheden, zoals een tafeltennistafel of voetbaltafel aan te schaffen.