Teston Esdasdsa
Image default
Bedrijven

Hoe werkt het egaliseren van een vloer?

Voor het leggen van een nieuwe vloer, is het belangrijk dat de ondervloer helemaal egaal is. Is dit niet zo, dan kan dat slechte gevolgen hebben voor jouw vloer. Zo kunnen er vochtproblemen of oneffenheden ontstaan. Daarom is het erg verstandig om jouw ondervloer te laten egaliseren. Hierdoor kun je zonder problemen jouw vloer leggen. Maar hoe werkt het egaliseren van een vloer nou precies? Hieronder krijg je meer duidelijkheid over het proces van vloeregalisatie.

Vloer voorbereiden

Het is belangrijk om te kijken naar wat voor soort ondervloer je hebt. Er is namelijk een verschillende voorbereiding nodig voor elk type vloer. Een betonvloer egaliseren wordt gedaan door diepe scheuren en gaten te vullen. Daarna wordt de vloer ingesmeerd met vloerprimer om de egalisatie beter te laten hechten. Om een houten ondervloer voor te bereiden, worden alle uitstekende spijkers en andere oneffenheden verwijderd. Breng boven op de houten ondervloer een laag van spaanplaat aan. Zet deze platen dan vast met verzonken schroeven, zodat er geen beweging van de houten platen meer mogelijk is. Kit alle naden en kieren dicht, zodat er geen lekkage voorkomt bij het egaliseren. Net als bij een betonvloer egaliseren, breng je een laag vloerprimer aan. Nu is de ondervloer klaar om geëgaliseerd te worden.

Vloer egaliseren

Om de egalisatie te maken meng je water en egalisatiemortel met elkaar. Deze giet je dan uit over de vloer. Een gouden tip is om eerst in de verste hoek te beginnen en dan richting de uitgang te gaan. Als de egalisatie is uitgevloeid over de hele vloer, moet de egalisatie goed worden verdeeld. Als je dit hebt gedaan, hoef je alleen nog maar te wachten totdat de vloer is gedroogd. Dit duurt meestal niet langer dan 24 uur.

Nu het egaliseren van de betonvloer of de houten vloer is gelukt, ben je klaar om jouw vloer erop te leggen!

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-betonvloer/