Teston Esdasdsa
Image default
Bedrijven

Op alles voorbereid met een bhv cursus

Op alles voorbereid met een bhv cursus

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar ook op de werkvloer. De Arbowet stelt, dat bedrijven bedrijfshulpverlening moeten organiseren binnen hun bedrijf. Een deel van de invulling van die verplichting betreft het aanstellen van bedrijfshulpverleners of bhv-ers. Het aantal bhv-ers, dat u moet aanstellen is afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de risico’s die gepaard gaan met de bedrijfsprocessen.

De bhv-er kan eerste hulp verlenen en heeft trainingen gevolgd op het gebied van het voorkomen en bestrijden van brand. Door het aanstellen van bhv-ers in uw organisatie, vergroot u de veiligheid van uw werknemers én van uw eventuele klanten. Door het volgen van een bhv cursus zijn uw medewerkers grondig voorbereid om te hulp te schieten in geval van nood.

 

Wat leert de werknemer in een bhv cursus?

De bhv cursus bestaat uit verschillende onderdelen. Naast de basistraining volgen de bhv-ers regelmatig herhalingscursussen om de eerder opgedane kennis en vaardigheden op te frissen. Eens per jaar een herhalingscursus is aan te raden om te zorgen dat alle kennis paraat en actueel is. Zowel in de basistraining als in de herhalingstraining is aandacht voor theorie en praktijk. Uw medewerkers leren hoe ze levensreddende handelingen moeten verrichten waarbij het gebruik van een AED en reanimatie aan de orde komen. Ook leren ze hoe ze een brand moeten bestrijden en beperken.

Een ander belangrijk onderdeel van de cursus is het ontruimen van een gebouw en de onderlinge communicatie en de communicatie met de hulpdiensten. Door de afwisseling tussen theorie en praktijk in de cursus krijgen uw medewerkers de benodigde vaardigheden en kennis snel onder de knie. Door deze mix van theorie en praktijk wordt de drempel om bhv-er te worden verlaagd. Uw medewerkers zullen snel ervaren, dat bhv-er zijn een verrijking is van hun functie!