Teston Esdasdsa
Image default
Gezondheid

Ontdek hoe waterzuivering gebeurt

Er zijn verschillende dingen waar we in onze gezondheid voor moeten zorgen die direct van invloed zijn op onze levensstijl.

Dit komt omdat veel mensen zich geen zorgen maken over de oorsprong van wat ze innemen – en dit kan risico’s op ernstige ziekten met zich meebrengen. In die zin is waterzuivering essentieel om besmetting met een vervuilde vloeistof of vol met chemische additieven te voorkomen.

Dit proces is noodzakelijk in het dagelijks leven van de bevolking, maar uiteindelijk negeren veel mensen het en brengen ze hun gezondheid in gevaar, vaak zonder te weten welke gevaren ze lopen.

Ga door met het lezen van deze tekst om te begrijpen hoe waterzuivering wordt gedaan en hoe belangrijk het is. 

 

Hoe belangrijk is de kwaliteit van de waterzuivering?

De watervoorziening door de zuiveringsbedrijven wordt beschouwd als drinkbaar, d.w.z. geschikt voor consumptie. Het grote probleem is dat zelfs met de vooruitgang in de behandeling door de toevoernetwerken, die het mogelijk maken dat de vloeistof de huizen met kwaliteit bereikt, er externe factoren zijn die het water kunnen vervuilen.

Het zuiveringsproces is nodig om een vochtinbrengende vloeistof te leveren die het lichaam van degenen die het consumeren ten goede komt. 

 

Hoe is de waterzuivering en de bijbehorende processen?

Het water dat door de zuiveringsinstallaties van de steden stroomt, komt vol met onzuiverheden en microben terecht. Om door de bevolking te kunnen worden geconsumeerd, moet het een zuiveringsproces doorlopen, dat in verschillende fasen is verdeeld.

Te beginnen met flocculatie, waarbij het water dat uit de rivieren in de zuiveringsinstallaties komt, wordt opgeslagen om een oplossing van kalk en aluminiumsulfaat te ontvangen. Het gebruik van deze stoffen dient om de onzuiverheden die zich op het oppervlak van de vloeistof bevinden te absorberen.

Na deze fase wordt het water naar een decantatietank geleid, waar het stoffen ontvangt die het helderder maken en na deze procedure wordt het naar de zandfilter geleid. Hier gaat het door de tank van boven naar beneden, waarbij het door verschillende lagen grind en zand gaat, om nog meer onzuiverheden te verwijderen.

Uiteindelijk gaat het water naar het chloreringsproces, dat het bereidt en zuivert voor consumptie. In dit stadium worden de microben die schadelijk zijn voor de gezondheid geëlimineerd in een tank met chloor, een groen gas, en vervolgens wordt de vloeistof naar de bevolking geleid. Lees meer over waterzuivering.

Gerelateerde artikelen

Omarm je transformatie en verminder stress in je leven

Zorgverzekering alternatieve geneeswijzen

De MammaTENS kun je voor, tijdens en na de bevalling gebruiken