Teston Esdasdsa
Image default
Aanbiedingen

De belangrijkste 30 seconden van je carrière

vacatures

 

Eerste indrukken kunnen vooruitlopen op de uitkomst van een interview met een potentiële werkgever. Hoe het niet bederven? Gebruikers van Quora Q & A-sites delen hun geheimen om het gesprek goed op gang te krijgen.

Mompelen? Ben je aan het struikelen? Ga je door al je mislukkingen uit het verleden in je geheugen?

Nee, dit artikel gaat niet over de eerste date. Welkom bij de eerste ronde van interviews met een potentiële werkgever!

Het is leuk om jezelf te amuseren met de hoop dat je natuurlijke charme je zal helpen de gesprekspartner gemakkelijk te charmeren, maar vergeet de typische fouten die veel mensen maken aan het begin van de ontmoeting niet.

Voor tips om een ​​goede eerste indruk te maken op een potentiële werkgever, wendden journalisten van BBC Capital zich tot vaste klanten op Quora.

Wees aardig

Recruiter Adam Seabrook is ervan overtuigd dat als je eenmaal een vergaderruimte binnenloopt, je maar 30 seconden hebt om een ​​goede indruk te maken. De controle kan echter al beginnen voordat u de drempel van de vergaderruimte overschrijdt.

“Wees buitengewoon aardig voor iedereen. Ik had een sluwe klant die voor het interview zijn receptioniste vroeg hoe de kandidaten zich gedroegen. Als de feedback negatief was, werd de kandidaat afgewezen.”

Volgens Seabrook kun je verwachten dat je grof of afwijzend gedrag jegens de secretaresse meldt aan de persoon die je net hebt ontmoet.
Verspreid uw gedachten niet langs de boom

Wervingsspecialist Mira Zaslove adviseert om op een eenvoudige en positieve manier over jezelf te praten: “Verspreid je gedachten niet langs de boom.” Uw verhaal kan en moet worden herzien, afhankelijk van het publiek – markeer die afleveringen van uw carrière, interesses, prestaties, competenties en hobby’s die nuttig kunnen zijn voor deze specifieke potentiële werkgever en die een goede indruk zullen maken op zijn vertegenwoordiger die het gesprek voert.

“Concentreer u op dingen die rechtstreeks verband houden met de baan waarnaar u solliciteert en de persoon die solliciteert. Onthoud dat het doel van het interview meestal niet is om te begrijpen hoe briljant en goed u bent. Persoon, maar om erachter te komen hoe geschikt u bent voor de baan in een bepaalde functie. “

Mira Zaslove waarschuwt ook dat de meeste van degenen die sollicitatiegesprekken voeren, zich niet lang op de kandidaat kunnen concentreren, dus de tijd moet verstandig worden gebruikt.

“Vertrouw er niet op dat de interviewer je cv leest, maar vertel het niet alleen maar woord voor woord.”

Verlies uw gevoel voor humor niet

Hoe stel je jezelf voor? “Als een normaal persoon”, schrijft Chris Lynam terug. “Werkgevers houden van professionals, niet van robots.” Hij geeft een voorbeeld:

“Eens kwam een ​​meisje genaamd Fatima naar een interview. Omdat ik juist wilde zijn, vroeg ik hoe correct, met welk accent haar naam wordt uitgesproken – Fatima of Fatima? Ze antwoordde:” Ja, wat dan ook, zelfs Fatty (vet) – vet) , als je er meer van houdt. “

Lynam vond dat leuk. “Ik barstte in lachen uit en dacht:” Pak het aan! “… En zij werd onze medewerkster.”
Houd nummers bij de hand

Als je niets speciaals over jezelf te zeggen hebt, is dat volgens Valerie Cooper prima, maar je moet wel aantonen dat je in ieder geval voldoet aan de minimumvereisten voor kandidaten voor deze functie.

“Het zou leuk zijn om een ​​aantal cijfers bij de hand te hebben om uw prestaties in uw vorige baan te illustreren. Weet u bijvoorbeeld hoeveel de verkoop is gestegen door uw werk?”

Cooper benadrukt dat als u het bedrag van uw bijdrage aan de winst van de werkgever niet weet, u deze informatie moet achterhalen en bijhouden: “Deze informatie is nodig voor uw loopbaanontwikkeling.”

Geen zorgen

Maar, zoals Kaitlyn Hanrahan zegt, als je geen briljante prestaties kunt aantonen in je vorige banen, betekent dit niet dat je niet wordt aangenomen, vooral niet als je een baan als stagiair gaat krijgen.

“Niemand wijst stagiaires toe aan de belangrijke taken waarvan het succes van het hele bedrijf afhangt. Ze kunnen alleen maar hopen dat ze er enig nut van hebben”, schrijft ze. “Probeer je maar eens te laten zien als een slimme jongeman, vol enthousiasme. In theorie betekent dit al dat als je voor een sollicitatiegesprek bent uitgenodigd, je kwalificaties voldoende zijn voor zo’n baan, en dan hangt alles alleen af ​​van persoonlijke kwaliteiten en zakelijke cultuur, en uiteindelijk kiezen ze de kandidaat die op dit moment het beste bij de organisatie past. “

 https://vacatures.today/cat/Office Management7.html

 

https://www.vindazo.be