Teston Esdasdsa
Image default
Dienstverlening

Altijd bij de tijd met Shiftbase

Het personeelsadministratie programma Shiftbase -ontwikkeld door DifferentLab BV kent de volgende algemene functies:

-datumnotaties;

-koppelingen;

-MFA;

-mobiele app;

-locaties beheren;

-meertalig;

-public API

-tijdzones;

-toegangsrechten

-valuta’s.

MFA staat voor Multi Factor Authenticatie. Is deze toepassing ingeschakeld, dan moet door gebruikers bij het inloggen een extra bevestiging worden gegeven via de telefoon. API is de afkorting van Application Programming Interface. Je kunt deze tool beschouwen als een combinatie van definities die als uitgangspunt dienen voor het computerprogramma (in dit geval Shiftbase) om met andere programma’s (of programmaonderdelen) te communiceren. Koppelingen die vaak voorkomen zijn die met AFAS Online, Connexie, Datafox Devices, DATEV en Easylon. Er zijn verschillende groepen van toegangsrechten die je naar eigen voorkeur kunt inrichten. Vervolgens is het mogelijk groepen medewerkers / locaties / afdelingen aan een specifieke groep toe te voegen. De Shiftbase rooster app software is op dit moment beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

Bij het thema tijdzones staat we iets langer stil. Als we wikipedia er op na lezen is een tijdzone “… een gebied op aarde met gelijke (standaard)tijd”. Aan de zones gaat een lange geschiedenis van het meten van tijd vooraf. Met name de opkomst van het spoorwegvervoer maakte een algemeen geldende tijd noodzakelijk. Tot die tijd voldeden lokale tijden. De tijd in iedere tijdzone wordt tegenwoordig aangeduid als het verschil met de UTC-zone. UTC is geen op zichzelf staande afkorting maar in feite een compromis tussen de Franse tijd Temps Universel Coordonné en de Engelse tijd Coordinated Universal Time. UTC als combinatie van TUC en CUT dus. Dan is er ook nog de Greenwich Mean Time. Een zuiver astronomische tijd en de tijdzone van het Verenigd Koninkrijk. De meridiaan van Greenwich -dwars door het stadsdeel van Londen met dezelfde naam- heeft een lengtegraad van 0. Op het moment dat de zon daar op het hoogste punt staat is het exact 12.00 uur, oftewel ‘noen’.

Tijdens de wintertijd valt Nederland in tijdzone UTC +1, in de zomertijd onder UTC +2. Dit laatste geldt ook voor Duitsland. Met name Noord-Amerika en landen in West-Europa hanteren een zomer- en wintertijd.

https://www.shiftbase.com/nl