Teston Esdasdsa
Image default
Aanbiedingen

Hoe mannen ondergoed in de loop der jaren is veranderd

Het is moeilijk te geloven dat mannen ondergoed al meer dan honderd jaar bestaat. In die tijd heeft het een aantal grote veranderingen ondergaan. In deze blogpost bekijken we hoe mannen ondergoed zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld en welke trends zijn gekomen en gegaan.

De introductie van mannen ondergoed

Het eerste mannen ondergoed werd eind 19e eeuw geïntroduceerd en was gemaakt van flanel. Dit was een grote verbetering ten opzichte van de eerdere standaard van gewoon commando gaan. Flanel was zacht en comfortabel en hield de geslachtsdelen van mannen warm in de wintermaanden. Maar het was ook vrij volumineus en had de neiging om onder broeken te gaan zitten.

Nieuwe materialen

In het begin van de 20e eeuw werd een nieuw materiaal geïntroduceerd, rayon genaamd. Rayon werd gemaakt van houtpulp en was veel dunner dan flanel. Het was ook goedkoper te produceren, waardoor het betaalbaarder werd voor de gemiddelde man. Rayon werd al snel het populairste materiaal voor mannen ondergoed.

In de jaren dertig werd een ander nieuw materiaal uitgevonden, nylon genaamd. Nylon was nog dunner dan rayon en voelde zijdeachtig aan. Nylon ondergoed was erg populair in de jaren veertig en vijftig vanwege het comfort en de sexappeal. Nylon raakte echter uit de gratie in de jaren zestig toen mannen de voorkeur begonnen te geven aan meer natuurlijke vezels zoals katoen.

Verschillende stijlen

Katoen is tegenwoordig nog steeds het populairste materiaal voor mannen ondergoed. Het is zacht, absorberend en ademt goed, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. Er zijn ook veel verschillende stijlen katoenen ondergoed verkrijgbaar, van boxershorts tot slips en zwembroeken. Wat je voorkeur ook is, er is een type katoenen ondergoed dat perfect bij je past.

Mannen ondergoed heeft een lange weg afgelegd sinds het aan het eind van de 19e eeuw voor het eerst werd geïntroduceerd. Wat begon als eenvoudige flanellen onderbroeken is geëvolueerd tot een grote verscheidenheid aan stijlen van verschillende materialen, ontworpen voor elke smaak en behoefte. Bij Underwear District weten ze precies wat hedendaagse mannen fijn vinden en hebben ze dus een ruim aanbod aan ondergoed voor iedere man!

https://www.underweardistrict.nl