Teston Esdasdsa
Image default
Eten en drinken

Zo handig is een BBQ op locatie

Als het op grillen aankomt, is de grootte belangrijk. Als u een klein gezelschap te eten geeft, kunt u volstaan met een compacte grill. Maar als u een grotere groep gasten verwacht, hebt u een grotere grill nodig waar meer voedsel op past. Het laatste wat u wilt is te weinig ruimte op de grill of in ploegen koken. Hoe bepaalt u de grootte van uw grill? Een goede vuistregel is ongeveer 30 vierkante centimeter grill ruimte per persoon. Zo heeft iedereen genoeg ruimte om zijn eten op het rooster te leggen en te draaien zonder dat het te vol wordt. Houd er rekening mee dat dit slechts een algemene richtlijn is – als u grote stukken grilt, zoals biefstuk of een hele kip, hebt u misschien nog meer ruimte nodig. Maar door deze vuistregel te volgen, kunt u er zeker van zijn dat uw grill alles aankan.

 

De juiste grootte van de grill

 

Als het om een BBQ bezorgen gaat, zijn er twee belangrijke soorten grills om uit te kiezen: gas en houtskool. Beide hebben hun eigen unieke voor- en nadelen. Gas Grills zijn meestal duurder dan houtskool grills, maar ze zijn ook veel gemakkelijker te gebruiken. U zet gewoon het gas aan, steekt de brander aan en begint te koken. Houtskool Grills vergen iets meer werk. Eerst moet je de kolen aansteken en wachten tot ze warm worden. Vervolgens moet u de kolen gelijkmatig verspreiden voordat u begint te koken. Dit kan een beetje lastig zijn, en als je niet oppast, krijg je gemakkelijk ongelijke warmte. Veel mensen geloven echter dat houtskool een betere smaak geeft aan voedsel. Bijgevolg is het echt een kwestie van persoonlijke voorkeur als het gaat om de keuze tussen een gas- of houtskoolgrill.

 

Het bereiden van het vlees

Bij het bereiden van vlees zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. De eerste is het soort vlees dat u wilt bereiden. Kip, biefstuk, varkensvlees en lamsvlees zijn allemaal populaire opties, maar elk vereist een andere bereiding. Zo wordt kip meestal gekookt tot de sappen helder zijn, terwijl biefstuk vaak medium-rare of rare wordt gekookt. Varkens- en lamsvlees kunnen ook op verschillende gaarheid niveaus worden bereid, afhankelijk van uw voorkeuren. Als u eenmaal hebt besloten welk soort vlees u wilt bereiden, moet u ook rekening houden met de grootte en dikte van de stukken. Zo duurt het langer om dikke stukken biefstuk te garen dan dunne stukken. Kippenborsten zonder been zijn sneller gaar dan dijen met been. En varkenskarbonades hebben minder tijd nodig dan varkensschouder of ribbetjes. Met zoveel variabelen is het geen wonder dat veel mensen het koken van vlees overlaten aan de experts. Maar met een beetje planning en oefening kan iedereen de kunst van het thuis bereiden van heerlijk, sappig vlees onder de knie krijgen.

 

Zorg voor wat extra smaak

Als het op grillen aankomt, wil ik altijd een beetje extra smaak toevoegen. Daarom is mijn favoriete barbecuesaus zowel een marinade als een glazuur. Ik begin met het mengen van mijn zelfgemaakte saus, die gemaakt is van ketchup, azijn, suiker en kruiden. Vervolgens gebruik ik de helft van de saus als marinade, om mijn vlees voor het koken royaal te bedekken. De resterende saus gaat in een klein pannetje aan de zijkant van de grill, waar ik het als glazuur op kan smeren tijdens de laatste paar minuten van het koken. Deze methode zorgt ervoor dat mijn eten altijd boordevol smaak zit, en het is altijd een hit bij mijn vrienden en familie. Dus als je op zoek bent naar een manier om je grillen naar een hoger niveau te tillen, probeer deze methode dan eens. Je zult niet teleurgesteld zijn!