Teston Esdasdsa
Image default
Vakantie

De leukste bezienswaardigheden om met een auto te bezoeken in Bergamo

Bergamo is een unieke stad gelegen in de regio Lombardije in Noord-Italië. Deze stad wordt gekenmerkt door een immense historische Venetiaanse muur die het onderste en het bovenste gedeelte van elkaar scheiden. Deze stad is een belangrijk vervoersknooppunt voor zowel Italië als Europa door de internationale luchthaven. Ook is het een belangrijk economisch centrum voor Lombardije.

De vijf meest bezochte bezienswaardigheden in Bergamo:

Bergamo is een toeristische bestemming en heeft prachtige historische architectuur (bijvoorbeeld het Colleoni Chapel). Als je een auto huurt in Bergamo kan je er makkelijk een paar dagen doorbrengen en de beste plekjes ontdekken.

Piazza Vecchia

Dit charmante plein is één van de best bezochte plekken van Bergamo. Dit is een fantastische plek om je bezoek aan Bergamo mee te beginnen. Piazza Vecchia is omringt door bijzondere gebouwen zoals het Campanone Torre Civica, het Palazzo della Ragione en de centraal gelegen fontein. Op dit plein worden vaak activiteiten georganiseerd en er zijn verschillende restaurantjes en terrassen waar je kan genieten van het prachtige Italiaanse weer en een lekkere maaltijd.

Basilica van St. Mary Major

Ten zuiden van het Piazza Vecchi, door een kleine versierde boog, ligt de prachtige kerk van Santa Maria Maggiore. De kerk is oorspronkelijk gebouwd in het begin van de 12e eeuw maar vanwege financiële problemen pas voltooid in de 14e eeuw. De gevel van de kerk heeft verschillende versieringen en boven een enorm raam hangt een 3D-kubus van marmer. Daarnaast heeft de kerk twee decoratieve portieken met marmeren bogen en gedetailleerde beelden van verschillende Italiaanse heiligen.

Park Le Cornelle

Het park van Cornelle heeft een oppervlak van 100.000 vierkante meter en je vindt er een dierentuin. De dierentuin laat de dieren leven in hun natuurlijke omgeving en bootsen daarmee savannes, tropische bossen en andere inheemse omgevingen zo goed mogelijk na. De dieren die je er tegenkomt zijn onder meer olifanten, zeldzame luipaarden, cheeta’s, neushoorn, giraffen, reuzenschildpadden en tropische vogels.  Ook is er een aquarium en een grote tentoonstelling over dolfijnen.

Baptisterium van Santa Maria Maggiore

Dit bevindt zich noordelijk van de kerk en heeft een achthoekige vorm. Dit is bijzonder omdat deze vorm niet gebruikelijk is bij gebouwen uit die periode. Oorspronkelijk bevond de doopkapel zich in de kathedraal van Bergamo maar deze werd in 1659 naar buiten verplaatst. Het prachtige ontwerp is indrukwekkend. Binnen kan je een reeks gietwerken aanschouwen die het leven van Christus uitbeelden.

Musée Roccaa

Het Rocca Museum bevindt zich in een fort met een ronde toren en enorme stenen muren. Binnen bevindt zich het Museo del Risorgimento e della Resistenza, dat gewijd is aan de vorming van het Italiaanse koninkrijk en de landen die strijden om de onafhankelijkheid. Bovendien kun je vanaf de top van het gebouw kilometers ver kijken over het moderne centrum van Bergamo. Daarnaast is er een prachtig park onder dit fort waar je lekker kan wandelen.

Waarom een auto huren in Bergamo?

Verplaatsen in en buiten Bergamo is handiger met de auto. Autoverhuur Bergamo is een ideale manier om de stad uit te komen en de kunst en cultuur te ontdekken. De website autoitaly.nl helpt je om een goedkoop autoverhuurbedrijf te vinden in Bergamo. Ook kan je de prijzen vergelijken en biedt de website een snelle service om het meeste uit je verblijf te halen.

Autorijden in Bergamo

De parkeermogelijkheden zijn beperkt in het bovenste gedeelte van Bergamo (Citta Alta). In het onderste gedeelte (Citta Bassa) kan je beter parkeren. Zoals veel Italiaanse steden heeft ook Bergamo verkeersbeperkingen en mag je niet zonder vergunning rijden in gebieden met beperkt verkeer. Hier mogen alleen de inwoners van deze gebieden rijden.

https://www.autoitaly.nl