Testonesdasdsa

Auto leasen zonder BKR en het gebruik ervan

Een auto neem je niet om voor de deur te zetten. Hoewel het geen kleine aankoop is, is het natuurlijk wel gewoon een gebruiksvoorwerp. Bij gebruik worden ook kosten gemaakt. Veel mensen kiezen daarom voor lease. Dat maakt het gebruiken van een auto namelijk op veel vlakken wat gemakkelijker. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten als je besluit om zakelijk auto leasen zonder BKR een kans te geven. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je eigen verantwoordelijkheid voor draagt. Bijvoorbeeld wanneer je hem gebruikt voor een autovakantie.

Op vakantie met de auto

Je kunt natuurlijk prima op vakantie met je leaseauto. Er zijn alleen wel een aantal zaken waar je goed op moet letten. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop vervangend vervoer en reparaties geregeld is met de maatschappij waar je leaset. Als dit voor heel Europa in het leasecontract zit is dit geen probleem. Geldt dit echter alleen binnen Nederland, dan moet je dus zelf zorgen dat je ook buiten de landsgrenzen een oplossing hebt, bijvoorbeeld door een extra verzekering. Let bijvoorbeeld ook op zaken als het Europees schadeformulier. Dit moet je namelijk altijd bij je hebben.

Zuinig zijn op de auto

Hoewel de wereld steeds meer gelijk aan elkaar wordt getrokken zijn er nog altijd kleine verschillen tussen de landen van Europa. Het is dan ook belangrijk dat je goed let op zaken die betrekking hebben op je leaseauto. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen in de samenstelling van biobrandstof per land. Als je dit niet weet kan je de auto beschadigen. Zo kan auto leasen zonder BKR een hele dure zaak worden. De leasemaatschappij zal de onvoorziene kosten namelijk op ene bepaalde manier moeten verhalen. Zorg daarom ook in het buitenland ervoor dat je zuinig met de leaseauto omgaat.

https://www.autoleasecentrale.nl/