Teston Esdasdsa
Image default
Auto’s en Motoren

Welke lease vorm past het best bij jou?

Het leasen van een auto is voor velen een goede optie om niet direct een grote investering te hoeven doen voor een auto. Door maandelijks een bedrag te betalen, zal je toegang hebben tot een auto, zonder dat je er een grote spaarrekening voor hoeft te hebben. Echter zijn er vele verschillende lease vormen, wat het voor velen soms nog lastig maakt om een keuze te maken hiertussen. Welke vorm van leasen past namelijk bij jou en wat is het meest voordelig? Om je te helpen kiezen zal dit artikel enkele opties bespreken en je op die manier meer inzicht geven over de verschillende mogelijkheden.

 

Zakelijk leasen

Zodra je op zoek bent naar een auto voor het werk is een bedrijfswagen leasen misschien wel een passende optie voor jou. Bij het leasen van een bedrijfswagen zal een leasemaatschappij een bedrijfsmiddel voor je kopen en jij deze door middel van een leasecontract in gebruik nemen. Je hoeft hierbij dus niet het aanschafbedrag in een keer te betalen en kan je zakelijke kilometers gemakkelijk maken met je geleasede bedrijfswagen. Voor ondernemers is dit dan ook vaak een toegankelijke optie als ze erachter komen dat ze naast hun particuliere auto ook graag een zakelijke auto willen, zonder hier een grote investering in te hoeven doen.

 

Elektrisch leasen

Naast het leasen van een bedrijfswagen is er natuurlijk ook de optie om een elektrische auto te leasen. Door een elektrische auto te leasen ben je milieubewust bezig en zal je een lagere bijtelling ervaren. Dit is dan ook meteen het grootste voordeel aan elektrisch leasen. Je betaalt namelijk een bijtellingspercentage van 16% tot een fiscale waarde van 35.000,- euro. Wil je dus een steentje bijdragen aan het milieu en genieten van een lagere bijtelling? Dan is dit misschien wel de optie voor jou.

 

Occasion leasen

Als laatste is het leasen van een occasion ook een goede optie voor mensen die elke maand niet te veel kwijt willen zijn aan hun auto. Een occasion leasen is namelijk een stuk voordeliger dan een gloednieuwe auto leasen en wordt daarom ook vaak als een goed alternatief gezien. Zeker als je geen waarde hecht aan of de auto tweedehands is of niet, zal dit een goede optie voor je zijn.