Teston Esdasdsa
Image default
Zorg

Wat zit er allemaal in een zorgverzekering?

Stel, je wilt een zorgverzekering gaan afsluiten of alleen je zorgverzekering vergelijken 2021. Waar moet je dan op letten en wat zit er allemaal in een zorgverzekering? Het begint allemaal met de basisverzekering. Dit is de verplichte verzekering waarmee je gebruik kunt maken van de zorg. De basisverzekering is de verzekering tegen ziektekosten; denk hierbij aan kosten voor hulpmiddelen of kosten voor het bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis. Deze kosten worden grotendeels vergoed maar je betaalt ook een eigen risico. Je kunt zelf bepalen hoe hoog dit bedrag is. 

 

Optioneel: de aanvullende zorgverzekering

Een mogelijk tweede onderdeel van de zorgverzekering is de aanvullende verzekering. Dit is niet verplicht, maar kan wel handig zijn om te hebben. In de aanvullende zorgverzekering zit onder andere de tandarts en de fysio. Met een aanvullende verzekering kun je voor een paar euro extra per maand je behandelingen grotendeels laten vergoeden. Ook als je bijvoorbeeld regelmatig blessures hebt door een sport die je uitoefent kan het handig zijn om de fysio in je pakket te hebben. Er worden dan een aantal behandelingen volledig of grotendeels vergoed. Door Zorgverzekering kiezen kan je veel geld besparen wat je weer aan andere leuke dingen kan uitgeven. 

 

Natuurlijk is het ook mogelijk om je zorgverzekering uit te breiden met extra dekkingen. Zo kun je je verzekeren voor brillen of contactlenzen, maar ook voor anticonceptie, zwangerschap en bevalling en alternatieve geneeswijzen. Wanneer je een zorgverzekering af wilt sluiten is het altijd belangrijk om na te gaan wat je wensen zijn. Op basis daarvan kun je iedere zorgverzekering vergelijken met andere opties. Zo maak je altijd een goede keuze en kun je gebruik maken van de zorg die je nodig hebt. Een zorgverzekering voor 2021 vinden? Maak gebruik van de mogelijkheid om te vergelijken en kies gegarandeerd de beste optie voor jou! Zo voorkom je dat je onnodig teveel betaalt voor je verzekering.