Teston Esdasdsa
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat zijn scopes bij een EBI inspectie?

Een EBI inspectie kan worden uitgevoerd bij diverse scopes. Vaak is niet goed duidelijk wat dit nu precies zijn en wie deze EBI inspecties precies uit mag voeren. De scopes zijn vastgesteld door SCIOS, de organisatie die verantwoordelijk is voor de certificering van bedrijven die de inspecties uit mogen voeren.

EBI inspectie en de vastgestelde scopes

Bedrijven die een SCIOS certificering hebben, zoals K.K. Brandertechniek uit Vught, geven vaak aan dat zij gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van de EBI inspectie van meerdere of alle scopes. Maar wat bedoelen zij hier nu precies mee? De bestaande installaties vallen allemaal onder een bepaalde scope. De atmosferische verwarmingsketels vallen onder scope 1 en de luchtverhitters vallen onder scopes 1 en 2. Heetwater- en stoomketels vallen onder scope 3, gasturbines en verbrandingsmotoren onder scope 4 en de bijzondere industriële installaties worden gerekend onder scope 5. Dan zijn er ook nog scope 6, de NOx-metingen, en scope 7, de brandstofleidingen. Dit zijn de meest bekende scopes. Een gecertificeerd bedrijf als K.K. Brandertechniek uit Vught kan al deze scopes onderwerpen aan een EBI inspectie.

De PI en de PO van de installatie

Naast de EBI inspectie kennen we ook de PI en de PO. PI staat voor periodieke inspectie en PO staat voor periodiek onderhoud. De EBI inspectie mag uitsluitend door een gecertificeerde partij worden uitgevoerd. Deze partij is dan ook bevoegd tot het wijzigen van de instellingen wanneer dit noodzakelijk is. Een professional zonder certificatie, die het periodiek onderhoud uitvoert, heeft deze bevoegdheid niet. Wel is dit vaak de professional die als eerst constateert dat er wijzigingen nodig zijn. Dit dient dan te worden gemeld aan een specialist die wel bevoegd is tot het doorvoeren van wijzigingen.

Direct een afspraak maken

U kunt in alle gevallen direct een afspraak maken voor het laten uitvoeren van een EBI inspectie, periodiek onderhoud of een periodieke inspectie. Het gecertificeerde bedrijf in Vught kan u uitstekend van dienst zijn.

https://kkbrandertechniek.nl/

Gerelateerde artikelen

Belangrijke voordelen van contractbeheer software

Juridische hulp bij letselschade claimen

In 1 keer slagen bij 123 Theorie