Teston Esdasdsa
Image default
Mode en Kleding

Wat voor kleding dragen golfers?

Golfers dragen bepaalde kleding om hun prestaties te bevorderen, maar er zijn ook bepaalde kledingvoorschriften waar u als golfer aan moet voldoen. Tegenwoordig zijn deze kledingvoorschriften minder streng dan vroeger, maar toch is het handig om er rekening mee te houden. Verder is te lezen welke kleding golfers dragen, en waarom deze onderdelen belangrijk zijn.

Kleding

Over het algemeen dragen mannen een pantalon of een bermuda broek. Daarbij wordt vaak een polo met korte of lange mouwen gedragen. Bij veel golfclubs is het niet toegestaan om een shirt of polo te dragen zonder kraag. Ook moet een korte broek net boven de knieën komen en niet hoger. Houdt hier dus ook rekening mee. Korte broeken mogen voor amateurs wel, maar bij professionele golfers op tour is het bijvoorbeeld verboden. Bij het uitkiezen van golfkleding voor heren moet u dus ook goed rekening houden met de regels. Vaak worden namelijk ook trainingspakken en spijkerbroeken niet gewaardeerd. Vrouwen dragen ook vaak een pantalon of bermuda broek. Ook is mag u als vrouw een golfrokje dragen. Het is wel belangrijk dat een golfrokje niet aanstootgevend is, anders is het weer niet toegestaan. Verder dragen vrouwen vaak ook een polo en geen topje of andere truitjes die niet zijn toegestaan.

Regenkleding

Het kan voorkomen dat u lekker aan het golfen bent en het begint te regenen. Dan is het wel zo fijn dat u kleding aanschaft speciaal voor slechte weersomstandigheden. Het is over het algemeen handig om waterbestendige schoenen aan te schaffen zodat u geen natte voeten krijgt. Verder bieden verschillende partijen ook speciale comfortabele regenkleding aan.

Pet

U mag en het is handig om een pet te dragen. Een pet is fijn bij een zonnige dag, zodat u niet in de zon kijkt.  Zo kan een pet dus ook de prestatie op de baan bevorderen. Een pet op de baan is dus fijn, vaak is het wel zo dat in een clubhuis wordt geacht om geen pet of andere hoofddeksels te dragen. Een pet is handig, maar houd er wel rekening mee waar u deze pet draagt.

Schoenen

Ook bij schoenen is het niet handig om daar op te besparen. U loopt grote afstanden en voorkomt met goede sokken en schoenen blaren en andere fysieke ongemakken. Daarnaast zorgen goede schoenen ook voor een meer balans en stabiliteit. Dit zorgt er ook voor dat u de bal beter kunt raken en beter kunt presteren. Golfschoenen hebben hun stabiliteit door de spikes en noppen onder de schoen. Tegenwoordig zijn noppen populair, omdat u deze ook buiten de golfbaan makkelijk kunt gebruiken. Verder is het ook verplicht om sokken te dragen. Deze moeten boven de enkel uitkomen. Er zijn sokken voor in de zomer en in de winter. Houdt hier ook rekening mee bij de aankoop van schoenen.

Golfkleding aanschaffen

Naast alle regels en de dresscode is het ook belangrijk dat u kleding aanschaft die lekker en comfortabel zit. Comfortabele en mooie kleding is helaas vaak wel wat duurder, maar is wel echt een aanrader aangezien u veel uren zal maken op de baan.

Gerelateerde artikelen

Welk materiaal voor je rugzak?

Aan de slag met athleisure!

3 misvattingen over het dragen van een push up bh