Teston Esdasdsa
Image default
Mode en Kleding

Aan de slag met athleisure!

Athleisure is een trend die de afgelopen jaren steeds meer invloed uitoefent op herenmode. De naam is een combinatie van “athletic” en “leisure”, sportief en ontspanning in het Nederlands. Eenvoudig gezegd draag je sportkleding als gewone kleding. Toch is dit meer dan een joggingpak dragen op een luie zondag. In dit artikel zetten we enkele zaken op een rij over hoe je athleisure in je garderobe kunt verwerken:

Waarom is athleisure populair?

Athleisure draait om comfort én stijl. Deze trend is het gevolg van de maatregelen tijdens de Covid-19 pandemie. Mensen werden aangemoedigd om massaal thuis te werken. Veel thuiswerkers namen zich voor om representatief te blijven kleden voor het thuiskantoor, maar toch sloop gedurende 2 jaar het gemak erin en droeg men (ongezien) casual kleding. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de sweatpants die gedragen werd buiten het zicht van de camera tijdens Zoom meetings. Diverse artiesten, acteurs en andere beroemdheden hebben deze kledingstijl inmiddels omarmt.

Wanneer kun je athleisure dragen?

Hoewel athleisure steeds meer te zien is in het straatbeeld, is het nog te vroeg om hiermee naar bruiloften of de rechtbank te gaan. Toch zie je dat sportkleding op subtiele manier meer op kantoor wordt gedragen. Denk hierbij aan een effen sweatshirt in combinatie met een overshirt of blazer. Zolang het representatief uitziet, zie je er stijlvol uit. Uiteraard is het geen probleem om met een hoodie en sneakers op pad te gaan met vrienden en familie. Daarnaast maken beroemde merken zoals Björn Borg sportieve kledinglijnen die je prima bij verschillende gelegenheden kunt dragen.

Athleisure in je kledingkast?

De scheiding tussen sportkleding en gewone kleding is aan het vervagen en dat biedt kansen om je garderobe op te frissen. Dit hoeft niet veel tijd of geld te kosten; zo kun je een jersey eenvoudig combineren met een nette jeans of koop een set met joggingbroek en hoodie. Het belangrijkste is dat de athleisure kledingstukken bij elkaar passen als het gaat om kleur en textuur. Hiermee maak je een verzorgde indruk.

Gerelateerde artikelen

3 misvattingen over het dragen van een push up bh

Wat is een stylist?

Wat voor kleding dragen golfers?