Teston Esdasdsa
Image default
Horeca

Succesvol zijn in de horeca? Zonder goed personeel gaat dat niet lukken!

Bent u van plan om binnenkort te starten met uw eigen horecaonderneming, of bent u mogelijk al begonnen? Dan zijn er een paar belangrijke punten die u mee moet nemen om succesvol te worden. Ten eerst is de locatie, de sfeer en de passie van u natuurlijk belangrijk, maar er zijn nog veel meer zaken die invloed hebben op uw horecaonderneming. In dit artikel wordt besproken waarom personeel zo belangrijk is, en wat u kunt doen om dit personeel zo professioneel mogelijk over te laten komen.

Waarom is personeel zo belangrijk?

Het ligt natuurlijk ten eerste aan de grootte van uw horecaonderneming. Heeft u een kleine familie onderneming dan zal u geen ander personeel aannemen. Ook dan geld dat het belangrijk is om goed over te komen naar de klanten. Uw personeel is het visitekaartje van de horecaonderneming. Mensen bestellen hun eten en drinken bij deze mensen, en worden ook bedient. Gastvrij, vrolijk, positief en hardwerkend personeel zorgt voor de goede algemene uitstraling van uw onderneming.

Personeel professioneel maken

Groot deel van het personeel in de horeca is student. Dit komt omdat deze studenten goedkoper zijn, en dus beter zijn voor de winst van de onderneming. Goedkoop personeel klinkt handig, maar vaak moet dit personeel nog wel veel leren. In de horeca moet een medewerkers namelijk verschillende punten leren. Zo is het belangrijk dat iemand tegen stress kan, oplossingsgericht is en geduld heeft. Verder moet personeel natuurlijk ook communicatief vaardig zijn, en een positieve uitstraling hebben. Het is vaak voor personeel fijn om vooraf te oefenen. Dit kunt u doen door rolspellen te spelen, zo is uw personeel goed voorbereid op de werkdag. Professioneel zit niet alleen in de vaardigheden van het personeel, maar ook in de uitstraling. Zo is het belangrijk om horeca kleding aan te schaffen voor uw personeel. Deze kleding moet netjes en professioneel overkomen. Pasvorm en kleur is erg belangrijk voor professionaliteit. Te kleine of te grote kleding is amateuristisch, en slechte kleurcombinaties zijn vaak ook niet mooi. Ook is het handig om kleuren aan te schaffen waar viezigheid minder snel op te zien is. Als laatste kunt u de kleding ook professioneel maken door een logo te laten drukken op de kleding. Veel horecaondernemingen kiezen ervoor om polo’s of T-shirts aan te schaffen met logo, en dan laten ze de rest van de kleding bij de desbetreffende persoon zelf. Het is dan wel belangrijk om kledingvoorschriften mee te geven. Bijvoorbeeld een zwarte broek, of standaard kleuren schoenen.

Gerelateerde artikelen

Hoe een wetsteen te gebruiken