Teston Esdasdsa
Image default
Verbouwen

Polyester sandwichpanelen

Polyester sandwichpanelen als dakplaten of gevelplaten

 

Het gebruik van polyester sandwichpanelen biedt uiteenlopende systeem voordelen voor dakplaten of gevelplaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dan sandwichpanelen populair zijn in de utiliteitsbouw, in de bouwwereld, onder agrariërs en ook qua particulier gebruik bezig zijn aan een opmars. Wat maakt polyester sandwichpanelen zo gebruiksvriendelijk? Wat zijn de voordelen van dit plaatmateriaal?

 

Sandwichplaten van polyester

Een van de grote voordelen van polyester sandwichpanelen is de uitstekende isolatiewaarde van deze panelen. Sandwichpanelen zijn, zo zegt de naam al, samengesteld uit drie lagen: twee metalen platen met daartussenin een licht, uitstekend isolerende kunststof laag van polyester. Hierdoor isoleert een sandwichpaneel uitstekend. Wie sandwichpanelen gebruik op het dak of op gevels, bespaart al snel tot 30 procent aan energiekosten vergeleken met andere soorten dakbedekking of wandmateriaal. Verder, dat is een tweede pre, zijn sandwichpanelen van kunststof volledig waterdicht.

Met dit type platen op het dak loop je geen kans op lekkages, intrekkend vocht of schimmelvorming.

In de derde plaats is het lichte gewicht een groot voordeel. Dit betekent dat sandwichpanelen snel gemonteerd kunnen worden. Dit levert veel tijdwinst op.

Ten vierde is een grote plus van sandwichpanelen de voorfabricage die mogelijk is. De platen kunnen vooraf in de fabriek tot een geheel gevormd worden, waardoor ze volledig naadloos zijn. Dit betekent niet alleen een perfecte isolatie, maar ook een razendsnelle bevestiging en montage.

Ten slotte zijn de keuzemogelijkheden groot voor wie op zoek is naar en geschikte en stijlvolle afwerking van daken of wanden. Qua profielen, breedte, vormgeving en kleuren zijn er veel opties voor kritische ondernemers, agrariërs en/of particulieren. De systeemplaten van polyester zijn eenvoudig te integreren in diverse bouwconstructies.

 

 

Bekijk de mogelijkheden met polyester panelen

Ben je ook benieuwd naar de opties die er met sandwichpanelen voor jouw bedrijf, loods, fabriek of woning zijn? Bekijk de polyester sandwichpanelen van Brouwer Nijkerk.