Teston Esdasdsa
Image default
Zorg

Overstappen zorgverzekeraar

Een zorgverzekering sluit u meestal af voor een langere periode. Minimaal een jaar, maar waarschijnlijk blijft u meerdere jaren bij dezelfde zorgverzekeraar. Tenzij deze ineens niet meer voldoet aan uw eisen. De premie is bijvoorbeeld te hoog geworden, of u kunt geen passende aanvullende verzekering meer vinden. In dat geval kunt u kiezen voor overstappen van zorgverzekeraar. Dit doet u vrijwel altijd aan het einde van het jaar. Uw nieuwe verzekering gaat dan in op 1 januari van het nieuwe jaar. In sommige gevallen is het mogelijk om op een ander moment over te stappen. Dit geldt bijvoorbeeld voor verzekerden die 18 zijn geworden en zelf een zorgverzekering kunnen kiezen.

Kiezen voor een regionale zorgverzekeraar

Sommige zorgverzekeraars zijn landelijk actief, maar er zijn ook zorgverzekeraars voor mensen in een specifieke regio. Salland is zo’n regionale zorgverzekeraar. Hiervoor kunt u kiezen als u waarde hecht aan betrokkenheid bij de zorg en bij u als klant. Salland zet zich al anderhalve eeuw lang in om goede zorg mogelijk te maken voor iedereen. Dit doen we in eerste instantie door ruime vergoedingen en uitstekende service te bieden. Daarbij zijn de kosten van de basisverzekeringspremie voor iedereen gelijk. U betaalt dus niet meer als u in slechte gezondheid verkeert.

Orthodontist verzekering afsluiten

Salland biedt een ruime keuze in aanvullende verzekeringen. Daarnaast hebben we drie tandartsverzekeringen. Deze kunt u het beste afsluiten als u regelmatig bij de tandarts komt voor een specifieke behandeling. De kosten voor tandartsbehandelingen kunnen flink oplopen en het is dan prettig om het grootste deel hiervan vergoed te krijgen. Dit geldt ook voor kosten voor de orthodontist. Voor verzekerden onder de 18 jaar is een tandartsverzekering ook meteen een orthodontist verzekering. Dit geldt niet als u boven de 18 bent. Kosten voor de orthodontist kunt u dan alleen vergoed krijgen in bijzondere gevallen.

https://www.salland.nl

Gerelateerde artikelen

Slimme praktijksoftware voor zorgverleners

Witte tanden krijgen bij Mondhygienist in Den Haag

Wat zit er allemaal in een zorgverzekering?