Testonesdasdsa

Hoe ga ik om met hooggevoeligheid?

Tips bij hooggevoeligheid bij mensen

Hooggevoelige mensen hebben er vaak last van dat prikkels die uit hun omgeving komen veel harder binnenkomen dan bij een ander. Om hier mee om te leren gaan, geven we in onderstaand artikel enkele tips.

– Je bent anders: accepteer dat je gevoelig bent, dan heb je meer succes. Als je eenmaal het besef hebt, dat je een persoon bent die erg gevoelig is begrijp je beter waarom je in je leven op andere momenten onbegrepen voelt.

– Blijf jezelf: Ieder persoon op de wereld is uniek. Anders zou de wereld er ook maar saai uitzien. Als je steeds maar blijft proberen om aan andermans verwachtingen en wensen te voldoen, wordt je er geen leuker mens van.

– Vermijd teveel prikkels: teveel prikkels is niet goed, zorg er daarom voor dat je op tijd wat ontspanning zoekt en wat vaker beweegt. Meditatie en veel rust zijn onmisbaar voor een persoon die hooggevoelig is.

– Kies de juiste baan: Wisselende diensten zoals nachtdiensten zijn moeilijk vol te voor hooggevoelige mensen. Het is belangrijk om duidelijke aan te geven dat je hooggevoelig bent. Werk voor zover mogelijk met aangepaste werktijden, als je dat niet doet heb je meer kans op een burnout.

– Praat met je partner over je hooggevoeligheid: hooggevoelige mensen hebben de eigenschap, dat ze heel snel op iemand verliefd kunnen worden. Het risico is daarmee wel dat ze zich in de ander verliezen. Hooggevoelige mensen hebben een grotere behoefte aan afzondering. Waardoor hun partners zich vaak voelen afgewezen.
Daarom is het belangrijk dat je duidelijk kunt uitleggen waarom je even alleen wilt zijn. Dat voorkomt misverstanden. Ga conflicten koste wat het kost niet uit de weg, omdat je bang bent voor overprikkeling. En misschien wel het belangrijkste, wees geduldig met de ander.

https://www.zoma-opleidingen.nl/