Teston Esdasdsa
Image default
Aanbiedingen

Zo schaf je een gaming monitor aan die past bij jouw eisen en wensen

Zo schaf je een gaming monitor aan die past bij jouw eisen en wensen

Een nieuwe gaming monitor aanschaffen is niet iets wat je dagelijks doet. Wij snappen dat het best moeilijk kan zijn om een geschikte gaming monitor te vinden die aan jouw eisen, wensen en behoeften voldoet. Daarom hebben wij speciaal voor jou deze blog geschreven. In deze blog zullen wij een aantal punten behandelen waar jij op moet letten wanneer je een nieuwe gaming monitor wilt aanschaffen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop zult doen! Lees dus snel verder.

 

Bepaal het doel van jouw gaming monitor

Allereerst is het belangrijk om het doel van jouw gaming monitor te bepalen. Wil je er één aanschaffen omdat je per sé dat nieuwe gave en grafisch uitmuntende spel in Full HD, 4K of zelfs misschien wel 5K wilt kunnen spelen? Of ben je juist op zoek naar een vliegensvlugge gaming monitor waarmee je dagelijks zonder lag online tegen je beste vrienden kunt spelen? Wanneer jij het doel van jouw gaming monitor hebt bepaald ben je al een heel eind in de goede richting.

 

Maak een keuze uit de verschillende paneeltypes

Grofweg heb je bij de aanschaf van een gaming monitor de keuze uit drie verschillende paneeltypes: TN, VA en IPS. Van deze drie heeft een TN-paneel de slechtste kleurweergave en de kleinste kijkhoek en een IPS-paneel de beste kleurweergave en de grootste kijkhoek. Een VA-monitor zit hier tussenin. Houd er echter rekening mee dat het paneeltype niet alleen van invloed is op de beeldkwaliteit maar ook op de verversingssnelheid en de responstijd.

 

Let op de verversingssnelheid en de responstijd

De verversingssnelheid bepaalt hoe vloeiend een game speelt. In tegenstelling tot de beeldkwaliteit komt een TN-paneel op dit gebied juist het beste uit de bus en een IPS-paneel het slechtste. De middenmoot wordt weer aangevoerd door het VA-paneel. Wanneer je echter kijkt naar de responstijd, komt het VA-paneel op de laatste plek, gevolgd door het IPS-paneel. Wil je ghosting of motion blur zoveel mogelijk voorkomen? Kies dan voor een TN-paneel.

 

Gelukkig liggen de ontwikkelingen niet stil

Gelukkig liggen de ontwikkelingen niet stil. Panelen met een uitmuntende beeldkwaliteit, een hoge verversingssnelheid én een lage responstijd bestaan echt. Gaming monitor kopen die aan jouw wensen en eisen voldoet? Kijk eens op Azerty.nl

 

https://azerty.nl

Gerelateerde artikelen

Koffiebar huren voor een beursstand of evenement

7 Tips Om Geld Te Besparen!

Inboedelverzekering