Teston Esdasdsa
Image default
Aanbiedingen

Wat moet u zoeken in een kattentuigje?

Wat moet u zoeken in een kattentuigje?

Een goed kattentuig is essentieel, of u nu met uw kat reist, gaat wandelen of naar de dierenarts gaat. Met een goed kattentuigje kan uw avontuurlijke kat veilig de wereld buiten uw voordeur verkennen. Nu steeds meer katten de wereld buiten de vensterbank verkennen, wordt het kiezen van een geweldig kattentuigje een steeds serieuzere onderneming en een reëel probleem voor een groeiend percentage van de kattenverzorgers.

De beste kattentuigjes zijn veilig en beveiligd

Katten zijn behendig en snel en kunnen uit bijna alles glippen wat u ze aandoet, dus het is belangrijk om een harnas te kiezen dat veilig genoeg is om uw kat te beschermen.

Omdat het aanbod van kattentuigjes relatief beperkt is, komt u misschien in de verleiding te kiezen voor een klein hondentuigje in plaats van een tuigje dat speciaal voor katten is gemaakt. Sommige kleine hondentuigjes werken goed voor katten, maar vergeet niet dat een kleine hond een zeer korte romp heeft in vergelijking met een kat. Omdat ze ontworpen zijn voor de kortere romp van een hond, knellen hondentuigjes vaak ongemakkelijk in de oksels van uw kat.

Het is altijd belangrijk om de maattabel en de instructies van de fabrikant te raadplegen om het perfecte harnas voor uw kat te vinden. Een goed passend tuigje moet goed zitten, maar niet strak. Er moeten twee vingers tussen het tuigje en het lichaam van uw kat passen. Zoek naar harnassen met verstelbare nek- en taillebanden. Hiermee kunt u de pasvorm afstemmen op uw unieke kat, voor optimale veiligheid en zekerheid.

De beste kattentuigjes zijn goed gemaakt

Het is gemakkelijk voor verkopers van kattentuigjes om goedkope hondentuigjes in de groothandel te bestellen, ze tegen lage prijzen te verkopen en toch nog winst te maken. Maar deze tuigjes zijn meestal niet goed gemaakt, en ze zijn geneigd binnen enkele maanden uit elkaar te vallen.

Het is belangrijk om een goed gemaakt kattentuig te kiezen dat je niet in de steek laat tijdens een buitenavontuur. De beste kattentuigjes zijn intelligent ontworpen en integer geconstrueerd.

De beste kattentuigjes zijn comfortabel

Ken je kinderen die ultragevoelig zijn voor de manier waarop hun sokken in hun schoenen aanvoelen of die kronkelen bij de aanraking van een label in hun T-shirt? Overgevoelige kinderen zijn de menselijke versie van uw kat. Katachtigen zijn extreem gevoelige dieren die een perfect passend harnas nodig hebben dat hun bewegingsvrijheid niet beperkt.

Zoek harnassen met brede riemen die het gewicht gelijkmatig over het lichaam van uw kat verdelen. Harnassen met dunne nylon banden hebben vaak knelpunten die in het lichaam van uw kat kunnen graven, waardoor ze minder comfortabel zijn. Behalve minder comfortabel zijn ze meestal ook minder veilig dan die met bredere riemen. Kies liever voor ademend zacht gaas of katoen.

De beste kattentuigjes zijn geschikt voor uw unieke kat

Elke kat vraagt iets anders van zijn tuigje. Grote katten zoals Savannahs, Maine Coons en Siberische Boskatten zullen waarschijnlijk meer moeite hebben om een harnas te vinden dat past bij hun langere, bredere lichaam. Sommige katten voelen zich ongemakkelijk bij het geluid van klittenband en zijn beter af met een harnas met gespen. Anderen hebben er een hekel aan als een harnas over hun kop wordt geschoven.

Het is ook belangrijk om na te denken over de levensstijl van uw kat en waar u het tuigje gaat gebruiken

Als u op zoek bent naar het beste kattentuigje voor wandelen, zal het gaan om veiligheid en ademend vermogen. Als u niet van plan bent met uw kat te gaan wandelen en alleen een harnas nodig hebt voor uitstapjes naar de dierenarts, kunt u volstaan met een lichtgewicht, goedkoper en iets minder veilig harnas.

Ga naar happy animal voor uw kattenproducten!