Teston Esdasdsa
Image default
Management

Small scale manufacturing business

 

Werkt u in een groot bedrijf of in een klein bedrijf?

 

Sommige mensen werken graag in grote bedrijven, anderen graag in kleine bedrijven. Maar wat als je nog niet weet wat je voorkeuren zijn? Bekijk dan hieronder onze lijst met voor- en nadelen voor jou. Zo vind je de plek waar jij je het prettigst zult voelen.

 

een klein bedrijf

Wanneer er minder dan 250 werknemers zijn, spreken we van een klein bedrijf. Deze grens is niet door ons uitgevonden, maar is vastgesteld door de Europese Commissie. De overkoepelende term voor deze categorie is SME: Small and Medium Enterprises.

 

De voordelen van werken in een klein bedrijf

We hebben de volgende voordelen voor u op een rijtje gezet:

 

sterke onafhankelijkheid

Je hebt niet veel lagen boven je om te controleren of je je werk wel goed doet. Minder controle betekent meer onafhankelijkheid. Het kan eng zijn, maar het belangrijkste is opleiding. Klinkt interessant? Leuk. Uit een onderzoek van de NRC bleek dat meer zelfstandigheid leidt tot minder ziektedagen en een hogere werktevredenheid.

 

persoonlijk contact

In een klein bedrijf leer je de meeste van je collega’s snel kennen-allemaal of niet. Als je weet met wie je samenwerkt, bevordert dat de samenwerking. Dat is goed voor de productiviteit en de werksfeer. Wie weet werkt het voor sommigen zo goed dat er een prachtige vriendschap ontstaat.

 

gratis

In kleine bedrijven zitten bepaalde werkwijzen diep geworteld in de organisatie. Hierdoor ontstaat er meer vrijheid om je eigen manier van werken te ontdekken en verder te ontwikkelen. Hoe gaaf is dat? Het geeft je ook de kans om bepaalde taken sneller op te pakken en een belangrijke rol te spelen in de organisatie.

 

familiaire werksfeer

Een vertrouwde werksfeer gecombineerd met een persoonlijke touch. Als je je collega’s goed kent, wordt de sfeer vanzelf minder formeel. De informele vibe zorgt er dan weer voor dat je sneller uit je comfortzone stapt. Over het algemeen zorgt een informele werksfeer voor een aangenamere werkomgeving, waardoor je eerder geneigd bent om te komen werken.

 

snellere communicatie

Communicatie verloopt niet via via, maar rechtstreeks tussen mensen. Je hoeft in ieder geval niet weken te wachten op de e-mail van je baas. Werkgerelateerde documenten worden vaak gemaild, zelfs in kleine bedrijven. Hier is het voordeel: als je collega niet snel reageert, kun je naar hem toe gaan en vragen of hij zijn e-mail heeft gecontroleerd.

 

Nadelen van werken in een klein bedrijf

We zullen niet liegen en zeggen dat er alleen maar voordelen zijn aan het zijn van een klein bedrijf. Het biedt over het algemeen minder structuur, een lager salaris, en minder zekerheid. Maar als je waarde hecht aan je eigen ontwikkeling en persoonlijke werksfeer, dan is een klein bedrijf iets voor jou.

 

een groot bedrijf

De voordelen van kleine bedrijven zijn overtuigend. Maar de arbeidsomstandigheden in grote bedrijven zijn zeker geen probleem. Als we het over een groot bedrijf hebben, bedoelen we natuurlijk een organisatie met meer dan 250 werknemers.

 

Voordelen van werken in een groot bedrijf:

Wij hebben de volgende voordelen voor u op een rijtje gezet:

 

Promotie mogelijkheden

Grotere bedrijven bestaan uit meer ploegen en bieden dus meer doorgroeimogelijkheden. Maar als je als assistent kunt doorgroeien tot manager, is dat ook een soort moed. Omdat je met meer leeftijdsgenoten moet concurreren, duurt het groeiproces gewoon langer.

 

veiliger

Grote bedrijven zijn meestal financieel sterker dan kleinere bedrijven. Zo heb je ook meer financiële zekerheid, wat altijd goed is. Met deze bescherming kun je meer werkzekerheid bieden. Dit is een groot voordeel.

 

groter netwerk

In grote bedrijven heb je meer collega’s en meer partners. Dit is een makkelijke manier om je netwerk uit te breiden. Geloof ons: een uitgebreid netwerk zal je altijd vooruit helpen in je carrière. Door een groter netwerk op te bouwen, zullen ook je communicatievaardigheden verbeteren.

 

betere prestaties

Omdat grotere bedrijven meestal meer geld hebben, kunnen ze je ook beter van dienst zijn. Een auto of telefoon van de zaak klinkt zeker goed. Je kunt ook een interne of externe opleiding overwegen. Deze wordt meestal volledig gesubsidieerd door het bedrijf.

 

Mogelijkheid tot opleiding

Zoals hierboven vermeld, kun je een opleiding krijgen van het bedrijf. Maar bij grote bedrijven kun je zelfs volledig door het bedrijf worden opgeleid. Vaak bieden grote bedrijven veel mogelijkheden voor bijscholing. Dit betekent twee keer zoveel leren.

 

 

 

business management 

vacatures

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/pagination/20.html

 

https://www.newbusinessmanagement.com/