Teston Esdasdsa
Image default
Meubels

Je huis inrichten en corona

De wereld is sinds een klein half jaar volledig in de ban van het coronavirus. Het virus, door de World Health Organization COVID-19 genoemd, veroorzaakt klachten aan de luchtwegen zoals hoesten, verkoudheid en koorts. In ernstige gevallen kan het virus ook ademhalingsproblemen veroorzaken.

Het is dan ook niet voor niets dat sinds enkele weken wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Je handen zoveel mogelijk te wassen en daarnaast anderhalve meter afstand te houden van je medemens. Ook zijn op dit moment wereldwijd verschillende lock downs aan de gang, mensen mogen hun huis dus niet meer uit. Gelukkig is daar in Nederland nog geen sprake van. Veel winkels, horeca en bijvoorbeeld scholen zijn wel gesloten om te voorkomen dat er veel mensen op één plek samenkomen. Maar iedereen is gelukkig nog vrij om zijn of haar huis te verlaten, ook al is hier wel een negatief advies voor afgegeven, blijf dus zoveel mogelijk binnen. Nu we dus zoveel mogelijk binnen moet blijven is het noodzaak je huishouden hierop af te stemmen. Hoe kom je nu bijvoorbeeld aan leuke meubels? Ook is thuiswerken op dit moment een belangrijk onderwerp. Wij begrijpen dat je hier graag meer over wilt weten. Daarom geven wij je in dit artikel informatie over het beleid van winkels met betrekking tot het coronavirus, de mogelijkheden van online shoppen, je werkplek thuis en het zelf maken van leuke meubels.

Woonwinkels en corona

Door de uitbraak van het coronavirus in Nederland sluiten veel winkels vrijwillig hun deuren. Grote winkelketens zoals de Primark, C&A en de Bijenkorf zijn allemaal dicht. Het kabinet heeft het volgende gezegd over het coronavirus en Nederlandse winkels. “winkels blijven gewoon open. Indien de overheid acht dat de situatie te ernstig wordt zullen zij maatregelen nemen. Het RIVM is hierin de expert die ook de regering adviseert. Zij geven aan dat winkels gewoon geopend kunnen blijven met passende maatregelen en wij sluiten ons hierbij aan en doen geen oproep. Echter iedere ondernemer moet voor zijn eigen winkel een afweging maken of het nog verantwoord is”.

Woonwinkels zijn voor het grootste gedeelte ook nog gewoon open. Grote woonwinkels zoals Leenbakker, Dok2, Piet Klerkx of Zitmaxx Wonen zijn allemaal gewoon geopend. Wel hebben alle winkels maatregelen getroffen in verband met de richtlijnen van het RIVM.

Zo gelden bij woonwinkel Piet Klerkx bijvoorbeeld de volgende regels:

–          Houd anderhalve meter afstand

–          Maximaal twee klanten per adviseur

–          Slechts één persoon toegestaan per 25 vierkante meter oppervlak

–          Het monitoren van gezondheidsklachten bij klanten

–          Handen desinfecteren

–          Meermaals schoonmaken en desinfecteren

–          Er worden geen handen geschud

Zoals je kunt zien gaan de werkzaamheden nog gewoon door alleen zijn de omgangsnormen aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. U kunt dus nog gewoon terecht bij de meeste woonwinkels voor al uw spulletjes en meubels.

Online winkelen

Online winkelen is in deze onzekere tijd niet alleen gemakkelijk maar ook nog eens erg verstandig. Wat is er nu makkelijker dan producten bestellen vanuit jouw luie stoel. Je hoeft de deur dus niet uit en beschermt jezelf daar mee tegen besmetting met het coronavirus. Online meubels en spulletjes is dus nog nooit zo aantrekkelijk geweest. Vrijwel alle woonwinkels bieden hun assortiment ook online aan met voordelige voorwaarden zoals gratis bezorging en montage.

Nu hoor ik je denken; ik wil de meubels die ik koop het liefst eerst zien. Dat begrijpen wij volledig, gelukkig bieden veel online aanbieders ook diensten aan op het gebied van augmented reality. Hiermee kan je bijvoorbeeld een foto van jouw woonkamer maken, hier een product wat jij leuk vind in plakken en zo precies zien of het past binnen jouw interieur. Erg fijn dus wanneer je moeilijk een beeld kan vormen van hoe een bepaald meubel staat.

Thuiswerken door corona

Wanneer je thuis moet werken omdat het bedrijf waar je werkt gesloten is. Moet je ervoor zorgen dat je een fijne werkplek creëert. Wanneer je gaat werken aan bijvoorbeeld de keukentafel waar ook je hele gezin aan zit gebeurt er hoogstwaarschijnlijk niet veel. Voor een productieve werkomgeving is rust het belangrijkst. Zoek dus een rustige plek op in huis waar je ongestoord kan werken.

Indien je taken moet verrichten via het internet is het ook belangrijk om een plek te zoeken in huis waar de wifi-verbinding goed is. Zo voorkom je traag internet en irritaties bij het uitvoeren van je taken. Zoek tot slot een plek op met voldoende stroomvoorzieningen. Indien je werkt met meerdere apparaten is het altijd fijn om meer stopcontacten binnen handbereik te hebben.

Let tot slot goed op de omstandigheden waarin je thuiswerkt. Mocht je werkgever het verplichten dan heeft hij of zij de verantwoordelijkheid jou materiaal te bieden. Deze materialen zijn bijvoorbeeld een computer, toetsenbord, muis en bureaustoel.

Maak je eigen meubels

Indien je creatief bent en graag met je handen werkt is het een optie om je eigen meubels te gaan maken. Op deze manier voorkom je dat je naar een drukke woonwinkel hoeft of dat bezorgers van meubels bij jou in huis komen. Voor de benodigde materialen kun je eigenlijk altijd wel terecht bij je lokale bouwmarkt. Maak bijvoorbeeld je eigen boekenkast of eigen bureau van hout. Je bent op deze manier niet alleen verantwoordelijk bezig door het minimaliseren van contact, maar je leert ook nieuwe vaardigheden zoals houtbewerking. Deze vaardigheden kunnen altijd van pas komen.

Een leuke tip voor het zelf maken van meubels is het maken van je eigen kruidenrekje.

Dit is een simpele manier om kennis te maken met houtbewerking. Haal wat kleine stukken spaanplaat bij je lokale bouwmarkt of kijk of je stukken hout hebt liggen thuis. Zaag ze op maat en lijm ze aan elkaar, door gewoon te proberen zal je zien dat je binnen no time een echte vakman bent!

Wij hopen dat je door het lezen van dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het beleid van woonwinkels omtrent het coronavirus en hoe je jouw huis gemakkelijk coronaproof kunt maken.

Was tot slot goed je handen en blijf veilig!