Teston Esdasdsa
Image default
Aanbiedingen

Inboedelverzekering

Aan de hand van deze tips voorkom je inbraak 

 

Een inboedelverzekering is een schrale troost als er ingebroken wordt; je weet dat je spullen tenminste goed verzekerd zijn. Maar wat kun je doen om woninginbraak te voorkomen? Dankzij deze 7 tips slaan inbrekers voortaan je huis over.

 

Dit zijn de 7 tips

 

1. Koop buitenverlichting

Inbrekers breken in bij huizen waar ze denken niet gezien te worden. Het is dan juist de bedoeling dat je de inbrekers in de spotlights zet. investeer in goede buitenverlichting met en schemerschakelaar of bewegingssensor. Als er licht schijnt op de inbrekers weten ze namelijk niet hoe snel ze moeten vluchten. Daarnaast is het ook handig om de binnenverlichting op een tijdschakelaar aan te sluiten, op deze manier kunnen de inbrekers niet goed inschatten of je wel of niet thuis bent.

 

2. Berg waardevolle spullen goed op 

Spullen die waardevol zijn kun je beter niet in het zicht leggen. Zo word het namelijk extra makkelijk gemaakt om de spullen te vinden en zullen ze eerder inbreken. Berg de spullen dan altijd goed op, bijvoorbeeld in een kluis. Daarnaast kan je waardevolle eigendommen registreren, op deze manier heb je meer kans dat je ze eerder terug krijgt als ze gestolen zijn.

 

3. Denk na over de achterdeur 

De meeste inbrekers komen niet binnen via de voordeur, omdat dit natuurlijk te voordehand liggend is. Daarom kiezen ze de achterdeur. Maar deze deuren zijn vaak zo slecht beveiligd, dat ze niet meer dan een tang en een schroevendraaier nodig hebben om binnen te komen. Zorg er dus voor dat jouw achterdeur niet zo makkelijk is. Gelukkig zijn er genoeg opties, waarmee jij de deur kan beveiligen.

 

4. Let op de plek van je sleutels 

De plekken die voor jou logisch zijn om je sleutels neer te leggen, zijn voor andere ook logisch. Leg de sleutel dus nooit onder de deurmat of bloempot. Dit zijn namelijk plekken waar de inbrekers kijken. Daarnaast is het verstandig om de sleutels te geven aan de buren of familie, inbrekers weten namelijk dat je weg bent en het zou niet prettig zijn als ze de sleutels in handen krijgen.

 

5. Geen chaos in de tuin 

Vuilcontainers zijn makkelijk om op te klimmen, en daarom ook een ideaal opstapje voor de inbrekers. Hetzelfde geld voor een buitentafel of een ladder. Laat deze spullen niet in de tuin slingeren, zo maak je het alleen maar gemakkelijker voor de inbrekers. Berg alles dus veilig op, of zet het midden in de tuin.

 

 6. Post niet alles op sociale media 

Vakantiepret begint met voorpret. Toch is het beter om deze voorpret niet te delen op social media. Niet iedereen hoeft namelijk te weten dat je op vakantie gaat. Het kan inbrekers op goede ideeën brengen. Als je het niet kunt laten om vakantiekiekjes te delen, zorg dan dat ze alleen zichtbaar zijn voor vrienden en dat je adresgegevens niet op je profielpagina staan.

 

7. Bekijk de sloten 

Als je woningbraak wilt voorkomen, begint dit bij de sloten. Het is dan ook zeer belangrijk dat alle sloten van goede kwaliteit zijn. een goed slot heeft een SKG-keurmerk. Als je dat keurmerk ziet, weet je zeker dat je huis goed is beveiligd met een duurzaam en sterk slot. Daarnaast moet je nooit de sleutel in het slot laten zitten, en draai het slot altijd echt op slot. Anders komen inbrekers uiteindelijk toch wel binnen.

 

 Een inboedelverzekering is het licht aan het einde van de tunnel 

Losse spullen zijn vaak niet zo heel veel waard, maar als er veel wordt meegenomen heeft de inbreker een aardig buit. Een inboedelverzekering is een verzekering die je zeker moet hebben, en dan wel een inboedelverzekering van InShared. Bij InShared weet je namelijk dat je goed verzekerd bent bij diefstal!

 

https://www.inshared.nl/