Teston Esdasdsa
Image default
Aanbiedingen

Hoeveel leningen kunt u hebben?

Overweeg alternatieven

Overweeg de volgende opties voordat u een andere lening aangaat.

Bepaal een betalingsregeling

Uw succes hangt af van de instelling die u moet betalen, maar veel plaatsen zullen met u een betalingsplan of betalingsregeling treffen. Heb je bijvoorbeeld een achterstand op je elektriciteitsrekening, dan kun je het bedrijf bellen om een verlenging af te spreken. In sommige gevallen kunt u dit rechtstreeks op de website van het bedrijf doen en minilening mogelijkheden bekijken.

Plaatsen zoals deze kunnen ook informatie bevatten over hulpprogramma’s waarmee u uw rekening kunt betalen in moeilijke tijden. Het is nooit tijdverspilling om te proberen met uw schuldeiser te praten, omdat het de noodzaak van een lening in de eerste plaats kan voorkomen.

Dip in uw spaargeld

Het lijkt misschien een vreselijk idee om in besparingen te duiken, maar soms is het de beste optie. Het is vaak gemakkelijker en goedkoper om uw spaargeld weer op te bouwen dan een lening aan te gaan en daarover rente te betalen.

Voorschot

Als u een creditcard heeft, kunt u wellicht om een voorschot te krijgen tegen een lagere rente dan een lening. Het is de moeite waard om dit te onderzoeken voordat u een lening aanvraagt.

Schuldconsolidatie

Dit is niet echt een alternatief, aangezien het nog steeds een lening is, maar het is in veel gevallen een betere strategie. Laten we zeggen dat je al een paar leningen en andere schulden hebt. Door de betalingen die u verschuldigd bent, loopt u achter op uw reguliere rekeningen, waardoor u een nieuwe lening nodig heeft. 

In plaats van een afzonderlijke lening te nemen, kunt u overwegen één lening te nemen om al die schulden te consolideren. Hierdoor kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een lagere rente en uw betalingen spreiden. Ja, u krijgt nog steeds een lening, maar met één lening met betere terugbetalingsvoorwaarden kan deze veel betaalbaarder worden. Ook andere uitgaven zoals een auto op afbetaling zonder BKR is geen goed idee. Je maandelijkse kosten verhogen waardoor je geen andere leningen kan aanvragen.

 

https://www.leningenhypotheek.com/200-euro-lenen/