Teston Esdasdsa
Image default
Aanbiedingen

De beste educatieve speelgoed voor baby's van 6-12 maanden

De beste educatieve speelgoed voor baby’s van 6-12 maanden

Baby’s van 6-12 maanden leren een heleboel nieuwe vaardigheden in deze korte periode van tijd. Ze leren rollen, zitten, waggelen, kruipen en zich optrekken tot ze rechtop staan, en dat allemaal in die paar maanden! Bovendien blijven hun hersenen zich in hoog tempo ontwikkelen, ontwikkelen ze hun fijne motoriek en taalvaardigheden en krijgen ze tandjes!

6 tot 12 maanden oud

Uw opgroeiende baby zal in de tweede helft van zijn eerste jaar een aantal belangrijke mijlpalen bereiken. Tussen 6 en 12 maanden leert hij zitten, zelfstandig staan, lopen (zich aan meubels vasthouden) en misschien zelfs zijn eerste stapjes zetten – dit alles geeft uw baby een heel nieuw perspectief op zijn speelgoed (en hoe hij ermee speelt).

Hij zal ook beginnen te begrijpen wat voorwerpen blijven, het concept dat wanneer iets uit zijn gezichtsveld verdwijnt, het niet voor altijd weg is. En hij zal geleidelijk overgaan van het met zijn handpalm naar zich toe trekken van een speeltje naar het oppakken van voorwerpen met zijn duim en wijsvinger (bekend als de tanggreep).

Diverse speelgoed

Je kunt je kind van 6 tot 12 maanden alles aanbieden wat veilig is voor hem om te verkennen, ook al is het technisch gezien geen “speelgoed”. Dit is de leeftijd waarop baby’s meer zelfstandig gaan spelen, hoewel uw kleintje in het begin misschien uw voorbeeld moet volgen (“Zo rol je een kopje.”) Goede opties zijn speelgoed dat muziek speelt als uw baby op een knop drukt, maar ook auto’s of ballen die hem aanmoedigen erachteraan te kruipen.

Bijzonder goed voor kinderen van 7 en 8 maanden is staand speelgoed zoals een activiteitentafel en stapelringen die uw baby kan duwen en rechtop kan laten staan.

Naarmate uw baby ouder wordt, kunt u speelgoed introduceren dat hem stimuleert om problemen op te lossen: Het beste speelgoed voor baby 9 maanden zijn vormensorteerders, en voor kinderen van 10-12 maanden eenvoudige puzzels, stapelspeelgoed en poppen.

Spullen als speelgoed gebruiken

Natuurlijk zullen sommige oude favorieten van de eerste maanden uw baby blijven plezieren, zoals knuffeldieren en prentenboeken. En vergeet niet dat spullen in huis ook als v tech speelgoed kunnen worden gebruikt: Maatbekers, houten lepels en plastic bakjes zijn altijd een hit.

Sommige van de 12-maanden-favorieten van uw kind zullen hem tot ver in zijn tweede jaar vermaken, vooral de duw- en trekspeeltjes die hij kan gebruiken om zijn loopvaardigheid te verfijnen. Nu is ook het moment om te investeren in speelgoed waarmee hij kan doen alsof, zoals speelgoed-wandelwagens, speelgoed voor in de auto, winkelwagentjes en speelgoed-eten.

Veiligheid

Veilig speelgoed voor jonge kinderen is goed gemaakt (zonder scherpe delen of splinters en knelt niet); geverfd met niet-giftige, loodvrije verf; breukvast; en gemakkelijk schoon te maken. Elektrisch speelgoed moet “UL Approved” zijn. Controleer het etiket, dat moet aangeven dat het speelgoed is goedgekeurd door de Underwriters Laboratories. Bovendien moet u bij het kiezen van speelgoed voor kinderen jonger dan 3 jaar erop letten dat er geen kleine onderdelen of stukken in zitten die in de keel van het kind terecht kunnen komen en verstikking kunnen veroorzaken.

Het is belangrijk te onthouden dat slijtage ertoe kan leiden dat veilig speelgoed gevaarlijk wordt. Volwassenen moeten speelgoed regelmatig controleren om te zien of het in goede staat is. Voor een lijst van speelgoed dat door fabrikanten is teruggeroepen, kunt u terecht op de website van de Consumer Product Safety Commission.

 

https://purawonen.be/aanbiedingen/het-nut-van-speelgoed/