Testonesdasdsa

Abortus in Nederland

Voor een abortus in Nederland is Bloemenhove een vertrouwd adres. De Kliniek bestaat sinds 1971 en heeft zich ontwikkeld tot specialist als het gaat om zwangerschapsafbreking in het eerste en het tweede trimester. Daarnaast wordt voorlichting gegeven over anticonceptie.

Sta jij voor de keuze wel of geen abortus? Het kan bijzonder troostend zijn te lezen hoe andere vrouwen erover denken. Onder het kopje ‘ervaringen’ staan verschillende verhalen. Als je direct advies wilt, kun je contact opnemen met Bloemenhove. Dit zijn voorbeelden van veel gestelde vragen:

* hoe gaat een abortusbehandeling in zijn werk?

* is een abortus pijnlijk en kan ik eventueel verdoving krijgen?

* mag mijn vriend erbij blijven?

* is er kans op complicaties en zo ja welke?

* moet ik bepaalde dingen meenemen naar Bloemenhove?

* ik ben over tijd, wat is jullie advies?

* welke keuzes zijn er nu ik ongewenst zwanger ben?

* heeft Bloemenhove een wachtlijst?

Verdoving of narcose?

Wat verdoving bij abortus betreft, kan het volgende gemeld worden. In het geval van een zwangerschap tot 17 weken wordt plaatselijke verdoving of sedatie aangeboden. Ben je 18 weken of langer zwanger dan gebeurt de abortus onder sedatie. Een andere naam voor sedatie is ‘roesje’. Je zult tijdens de behandeling slaperig zijn.

De abortuspil wordt gegeven als sprake is van een zwangerschap tot 8 weken. In de pastille zit een anti-zwangerschapshormoon verwerkt. De zwangerschap zal op die manier gestopt worden. Twee dagen nadat je de pastille hebt ingenomen krijg je prostaglandinetabletten. Die zorgen ervoor dat de baarmoeder samentrekt en de vrucht door je lichaam afgestoten wordt.

Een andere optie, als je liever geen pastille slikt, is zuigcurettage. Dit kan bij zwangerschappen tot 12 weken. En ook hierbij kun je kiezen uit plaatselijke verdoving of sedatie. Als je een afspraak wilt maken bij Bloemenhove, is dit het nummer om te bellen: +31 23 5289890. Het bezoekadres is Herenweg 211-215 in Heemstede

https://www.bloemenhove.nl