Teston Esdasdsa
Image default
Dieren

Wat voor mogelijkheden moet een katten krabpaal minimaal hebben?

Je hebt een kat die zich thuis een beetje verveelt. Nu wil je voor hem een krabpaal kopen. Maar welke krabpaal is eigenlijk geschikt voor jouw kat. Waar moet de paal aan voldoen? Er is zo’n groot aanbod dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je op weg.

Laten we eerst eens even uitzoeken wat voor ’n type jouw kat is. We kunnen namelijk wel zeggen dat een krabpaal aan ‘dit’ en ‘dat’ moet voldoen. Maar dat is voor jouw kat misschien helemaal niet relevant. Laten we dus eerst kijken waar jouw kat behoefte aan heeft en wat dan de mogelijkheden zijn…

Krabpaal voor kitten

Een kitten is vaak nog erg druk. Ze wil spelen en vertier. Een krabpaal zou dan ook een zeer aangename aankoop zijn. Voor een kitten kun je het beste een paal kopen met verschillende hoogte niveau’s. En die hoogtes zijn te bereiken door te springen of te klimmen. De palen moeten dus voorzien zijn van sisal touw. Daar kunnen katten hun nageltjes goed in vastzetten. Een trapje en een balletje aan elastiek maakt de speelpaal extra aantrekkelijk voor ze.

Krabpaal voor oudere kat

De oudere kat houdt van rust. Spelen is voor haar geen noodzaak meer. Dus een krabpaal met veel vertier is niet nodig. Wat deze katten nodig hebben zijn slaapplankjes. Het mooiste is een krabpaal te vinden met een combinatie van een slaapmandje, een huisje en een plankje. Zo kan de kat zelf kiezen of ze op het bovenste plankje gaat liggen, of lekker gaat slapen in een schuilhuisje.

Krabpaal voor grote/zware katten

Heb jij een maine coon kat, een Noorse boskat of een grote, zware kat? Dan kan het zijn dat een gewone krabpaal niet echt aan hen besteed is. Ze zijn te sterk en slopen de paal waar je bij staat. Voor dit soort katten moet je echt op zoek gaan naar speciale maine coon krabpalen. Die zijn wel een stuk duurder. Maar ook heel stevig en stabiel, wat echt nodig is voor dit soort katten.

Krabpaal voor katten met middelbare leeftijd

Is jouw kat tussen de 6 en 10 jaar? Dan wil ze zowel spelen als rust op z’n tijd. Gelukkig bevatten de meeste katten krabpalen een combinatie van spelen en slapen. Let goed op dat de elementen spelen en slapen in je krabpaal voorkomen. Want hoewel de meeste deze functies bezitten, zijn er ook wat kleine krabpalen waarmee je alleen kunt spelen of juist alleen in of op kunt liggen.