Teston Esdasdsa
Image default
Dienstverlening

Wat kun je allemaal als je kiest voor truss materiaal huren?

Waarom moet je kiezen voor truss materiaal huren?

Organisatoren van evenementen huren veelvuldig truss materiaal om hun events naar een professioneler niveau te tillen. Trussen zijn namelijk multi-inzetbaar. De voornaamste reden van gebruik is het bevestigen van audiovisuele middelen. Denk hierbij aan lampen en geluidsboxen. Feitelijk kan geen enkel professioneel evenement zonder deze techniek. Soms is een locatie erg groot. Een voorbeeld hiervan is een grasveld bij een openluchtconcert. Er staan in dat geval veel mensen voor het podium. Om te zorgen dat al deze mensen het geluid met goede kwaliteit kunnen horen is het verstandig om trussen in te zetten. Dit zorgt ervoor dat de speakers de lucht in gehesen kunnen worden. Geluid verplaatst zich via trillingen in de lucht. Als een audio-installatie op de grond staat worden deze trillingen tegengehouden door de mensen die ervoor staan. In de lucht voorkom je dit en zorg je dat iedereen het geluid even goed kan horen. Dat is een van de redenen waarom vele organisatoren kiezen voor het huren van truss materiaal.

Vergeet ook het licht niet

Een andere reden is de verlichting. Stel je voor dat een podium op ditzelfde openluchtconcert alleen kan beschikken over profielspots die op podiumhoogte staan. De lichtstralen zijn dan allemaal hetzelfde en zijn louter horizontaal. Door truss materiaal te huren creëert de organisator van een evenement veel meer opties. Deze kan nu ook van de zijkanten en vanuit de lucht lampen op het podium richten. Zo ontstaan er diagonale en verticale lichtstralen. Een combinatie van al deze mogelijkheden op gebied van verlichting maakt dat het podium net wat meer sfeer krijgt. Ideaal voor concerten en theatervoorstellingen.

Andere doeleinden dan voor av-techniek

Niet alleen audiovisuele middelen kunnen bevestigd worden aan deze rigging. Deze trussen kunnen bijvoorbeeld ook prima ingezet worden om te communiceren. Je moet dan indenken dat er een constructie van trussen staat waaraan een groot doek is bevestigd. Op dit doek staat een boodschap. Dit kan zowel reclame zijn, als een welkomst- of afscheidsgroet op bijvoorbeeld de parkeerplaats van het event. Ook kun je truss materiaal huren om in te zetten als afscheiding. Zo kun je als organiserende partij één grote zaal onderverdelen in kleinere ruimtes. Ideaal voor bijvoorbeeld beurzen of congressen.

Wat je ook kiest: laat de specialist installeren

Audiovisuele techniek is zwaar. Bevestig je deze op grote hoogte aan een truss dan is dat erg gevaarlijk. Ook het vastmaken van de trussen aan het plafond van de evenementenlocatie of een tower is zeer gevaarlijk werk. Dit mogen daarom alleen gecertificeerde partijen uitvoeren. Zorg dat je iemand in de arm neemt die zowel kan leveren als kan installeren. Doe hier voor de zekerheid van tevoren navraag naar. Zo voorkom jij eventuele problemen achteraf. Wat je ook kiest: je evenement zal er gegarandeerd professioneler op worden. Je kunt desgewenst de leverende partij tevens advies vragen over welke truss materialen te huren voor je evenement.

https://riggingbox.nl/