Teston Esdasdsa
Image default
Aanbiedingen

Hoe bent u verzekerd bij een bestelbus huren?

Bij het huren van een bestelwagen, bestelbus of een personenbusje kilometervrij huren, kunt u kiezen uit een scala van organisaties. Buiten dat u op de prijs let en of het gaat om een bestelwagen, bestelbus of personenbusje kilometervrij huren is het ook van belang dat u op minder opvallende zaken let, zoals verzekeringen. Als u een bestelbus gaat huren, is deze vaak groter dan uw eigen voertuig. Hieronder tips waar u op moet letten bij een bestelbus huren.

WA-verzekering

De WA-verzekering is een wettelijk verplichte verzekering. Dit houdt in dat de schade die u maakt aan personen of eigendommen wordt vergoed. De verzekering is alleen van toepassing wanneer u schade maakt op andermans zaken, dus niet aan uw eigen voertuig.

Eigen risico

Vaak geldt er bij een bestelbus huren of het huren van een bestelwagen een hoog eigen risico. Bij een eigen risico geldt dat u dat bedrag altijd betaald ongeacht de soort schade die u heeft gemaakt. Let op bij een personenbusje kilometervrij huren of er dezelfde voorwaarden gelden. Een eigen risico kunt u meestal niet afkopen. Wel is er vaak een mogelijkheid om het eigen risico te verlagen door een bedrag extra te betalen per dag. Bij Blue Rent a Car is deze mogelijkheid er. Voor € 12,50 per dag extra verlaagt u het eigen risico van € 1500,- naar € 500,-. U betaalt alleen eigen risico wanneer de schade niet uw eigen schuld is. Dit betekent dat dit de schade is die niet bij een tegenpartij verhaald kan worden. Belangrijk om te weten is dat u aan uw eigen verzekeringen niets heeft, aangezien deze gekoppeld zijn aan uw eigen voertuig.

Schade waar het eigen risico voor geldt

  • Tijdens het rijden in uw gehuurde voertuig rijdt u tegen een paaltje, een boom of een muur.
  • U parkeert de auto ergens en wanneer u weg bent blijkt dat er iemand tegen uw gehuurde voertuig is gebotst.

Neem contact op met deze specialisten

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met de experts van Blue Rent a Car om de mogelijkheden te bespreken. Gebruik hiervoor de contactgegevens op hun website.