Geheugen Supplementen, Zijn Ze Jouw Tijd en Geld waard?

In de wereld van vandaag is het vaak moeilijk om te herkennen welke informatie en/of producten we echt kunnen vertrouwen, en dat is niet anders bij geheugen supplementen. Ik kan zelfs zo ver gaan als zeggen dat het innemen van de verkeerde producten fataal voor je kan zijn onder sommige omstandigheden! Hetzelfde geld ook voor anti-verouderingssupplementen welke vaak dezelfde producten zijn, in een andere verpakking zodat ze aantrekkelijker zijn voor mensen die hun jonge uitstraling willen verbeteren of behouden.

Veel producten zijn simpelweg placebo’s die bedoeld zijn om geld uit je portemonnee te kloppen met beloftes van een geweldig goed geheugen of verbeterde mentale capaciteiten. Dus denk goed na over of je wel geheugen supplementen wilt gebruiken, en welke.

 

Als eerste- moet je jezelf afvragen of je wel interesse hebt in het gebruik van een product om je geheugen te verbeteren. Heb je problemen met je geheugen, misschien door ouderdom, dan is een huisarts bezoeken het eerste wat je moet doen, hij kan je helpen met onderzoeken of er medische redenen zijn voor de achteruitgang van je geheugen. Hij kan je ook adviseren over welke supplementen het beste voor je zijn.

Sommigen die dit lezen zullen gewoonweg vanuit een zelfverbeteringsperspectief geïnteresseerd zijn in het verbeteren van de hersenen. Hoewel dit een bewonderenswaardig doel is, kun je misschien beter kijken naar andere gebieden die je veel beter helpen bij het behalen van dat doel, zodat je je zuurverdiende geld in je zak kan houden in plaats van het uit te geven aan supplementen.

Misschien is de interesse voeding-gerelateerd, zo ja, kijk dan hoe je dit kan verbeteren. De vitamine/mineraal samenstelling die meestal wordt aangetroffen in geheugen supplementen kunnen vaak net zo makkelijk worden ingenomen door het dieet wat meer te variëren zodat het voedsel bevat die vol zit met het beoogde component. Doe hier wat onderzoek naar.

 

Nu we het toch over onderzoek hebben… Mijn tip voor het verbeteren van het geheugen is het doen van geheugen oefeningen; er is geen pil die een goede oefening kan vervangen. Het werkt echt! Er is geen magisch medicijn die dezelfde resultaten geeft als oefeningen. Ik raad aan dat je eens kijkt naar het werk van Tony Buzan, hij is bekend en gerespecteerd op het gebied van de geest en het geheugen.

 

http://blokpil.nl/