De ultieme uitdaging van de locksport

Een slot gebruik je normaliteit om je eigendommen te beschermen. Maar er zijn ook mensen die het openen van sloten zien als een sport!



 
Het heet “locksport” en ze gebruiken dan niet de sleutel, dat zou niet zo’n uitdaging zijn. Maar ze gebruiken hiervoor een paar ijzertjes die men ook wel lockpicks noemt. Deze ijzertjes zijn speciaal ontworpen om door het sleutelgat te passen om zo de pinnen te kunnen raken.
 
Door de pinnen aan te raken kunnen ze zo de pinnen in een bepaalde positie manouvreren waardoor het slot open gaat. Het is een lastige methode om een slot te openen en er is veel geduld en oefening voor nodig om het voor elkaar te krijgen.

 

Een uitdaging!

Maar juist omdat het dus zo moeilijk is, is het ook de uitdaging om dit voor elkaar te krijgen. Het geeft een enorme kick als het dan lukt. Een kick omdat je met een paar simpele ijzertjes een slot hebt weten te openen. Een slot dat ervoor ontworpen is om dit juist te voorkomen.
 

Moeilijke puzzel

Eigenlijk is het de ultieme puzzel, een puzzel die ervoor ontworpen is om niet opgelost te kunnen worden. Behalve dan door de sleutel. Maar als je dit dan lukt met een lockpick set dan ben je het systeem dus te slim af geweest!

 

Bedreiging van de locksport

Sommige mensen die niet veel af weten van de lockpick sport die zien het als een bedreiging. Ze denken namelijk dat deze kunde makkelijk te misbruiken zou kunnen zijn. Deze mensen hebben zich echter niet zo goed verdiept in de sport en onderschatten de moeilijkheidsgraad van het kunnen openen van sloten met deze methode.

 

Geinspireerd door actie films

Ze baseren hun idee op beelden van actie films. Maar dat is vaak erg overdreven en daar kunnen de acteurs sloten binnen enkele secondes openen. In de realiteit is dit dus echter een stuk moeilijker!

https://art-of-lockpicking.com/locksport-meetup-1/