Teston Esdasdsa
Image default
Aanbiedingen

4 tips om jouw huis te koelen

Voelt jouw huis in de zomer soms aan als een hete broeikas? Goed voor (de meeste) planten, maar minder comfortabel voor jou. De warme zomerdagen zijn aangebroken, en het lijkt erop dat de zomers de komende jaren alleen maar heter zullen worden. De opwarming van de aarde veroorzaakt temperatuurschommelingen. Dit maakt het handhaven van een stabiel, gezond en comfortabel binnenmilieu een uitdaging. Maar het is niet onmogelijk! We laten je de verschillende manieren zien om je huis te koelen en de temperatuur stabiel te houden.

1. Isoleren

Isoleer het dak en de muren van je woning goed (en eventueel de vloerranden). Dit houdt de koelte binnen en de warmte buiten in de zomer, terwijl het in de winter lekker warm blijft. Isolatie vind je ook in het HR++ glas van jouw woning.

2. De ramen ‘s avonds openen

Zet de ramen open in de late avond, nacht en/of vroege ochtend (indien mogelijk tegenover elkaar). Heb je rolluiken? Zo ja, trek ze dan indien mogelijk weer omhoog, want dan tocht het nog beter. Overdag houd je de ramen het liefst dicht. Omdat je dan geen frisse lucht binnen krijgt, is het belangrijk om voortdurend te ventileren. Daar zijn goede systemen voor, zoals WTW-ventilatie. In tip 8 en 9 gaan we dieper in op het onderwerp ventilatie.

3. Warme apparaten uitlaten

Het is beter om hete apparaten zoals de oven, het gasfornuis of de droger uit te zetten. Ga je binnenkort in een nieuw appartement wonen? Kies dan voor een inductiekookplaat in plaats van een gasfornuis. Die zijn duurzamer en minder heet in de zomer. Ook kun je je kleren beter drogen als je ze ophangt.

4. Investeer in een airco

Zoals we eerder benoemden blijven de zomers ieder jaar warmer worden. Het is om die reden een goed idee om een goede airco aan te schaffen. Piest is bijvoorbeeld een geschikte partij voor airco’s kopen enschede. Let bij de aanschaf van een Airco op het vermogen en de ruimte waar hij in komt te staan. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld een model koopt die onnodig veel lawaai maakt.

https://www.piest.nl/